Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vladimir Golovatiuc ar putea fi demis: MAEIE solicită rechemarea

Vladimir Golovatiuc - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Abonare
Ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă ar putea fi demis. Un proiect de hotărâre care vizează rechemarea acestuia din funcție a fost elaborat.
CHIȘINĂU, 3 aug - Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a elaborat proiectul hotărârii de Guvern care vizează rechemarea din funcție a ambasadorului Republicii Moldova la Moscova, Vladimir Golovatiuc. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de către purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă.
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și ambasadorul SUA, Dereck Hogan - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2021
Politică
SUA trimit un nou ambasador în Moldova: Cine îl va înlocui pe Hogan
„Conform procedurii stabilite în legea serviciului diplomatic, propunerile privind rechemarea ambasadorilor sunt înaintate Guvernului de către ministrul afacerilor externe şi integrării europene. Iar ulterior, Guvernul propune Președintelui rechemarea șefului misiunii diplomatice. În aceste circumstanțe, MAEIE a elaborat proiectul hotărârii de Guvern care vizează rechemarea din funcție a ambasadorului Vladimir Golovatiuc. Decizia urmând a fi examinată în cea mai apropiată ședință de Guvern”, a precizat Daniel Vodă.
Владимир Головатюк  - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2021
Politică
Cine este Vladimir Golovatiuc
Amintim că Vladimir Golovatiuc ar fi fost implicat într-un scandal sexual. Acesta este învinuit de o angajată a Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova de hărțuire sexuală. Ulterior, ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă a fost rechemat pentru consultări și evaluarea activității misiunii diplomatice de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.
Fluxul de știri
0