Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Atenție: Noi reguli de intrare în Canada

© Sputnik / Miroslav RotariСамолет
Самолет - Sputnik Moldova, 1920, 07.09.2021
Abonare
Autoritățile canadiene au schimbat regulile de intrare în țară. Astfel, începând de astăzi, noile reguli intră în vigoare.
CHIȘINĂU, 7 sept - Sputnik. Ambasada Republicii Moldova în Canada anunță că autoritățile canadiene le permit cetățenilor străini vaccinați să intre în Canada, în scopuri neesențiale de călătorie precum turism sau vizite private. Decizia intră în vigoare de marți, 7 septembrie. Totuși, pentru aprobarea intrării în Canada, cetățenii străini trebuie să întrunească mai multe condiții.
Una dintre condiții este ca persoana să fie vaccinată și să prezinte certificatul de vaccinare cu cel puțin 14 zile înainte de data călătoriei. Autoritățile canadiene au aprobat următoarele vaccinuri: Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca / COVISHIELD și Janssen (Johnson & Johnson). Totodată, persoanele trebuie să prezinte și un test negativ la noul coronavirus efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de zbor.
Certificat digital COVID - Sputnik Moldova, 1920, 04.09.2021
Coronavirus
Certificatul național de vaccinare: Unde poți călători cu el din septembrie
Persoanele pot prezenta un test pozitiv la COVID-19, dacă acesta este făcut cu 14 - 180 de zile înainte de călătoria în Canada. Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Canada, testele rapide nu sunt acceptate. Printre condiții se mai numără și faptul că persoana care călătorește nu trebuie să prezinte semne de infecție, să fie înregistrată prin intermediul aplicației ArriveCAN (sau site-ul web), să dispună de dreptul de intrare în Canada, în temeiul Legii privind imigrația și protecția refugiaților și să susțină un test la sosire în Canada, dacă această se solicită de ofițerul de control la frontieră.
„Călătorii vaccinați au obligația să trimită informațiile privind călătoria planificată și rezultatele testului, inclusiv dovada digitală a vaccinării în limba engleză sau franceză, folosind aplicația ArriveCAN (sau pagina web) în termen de 72 de ore înainte de sosire în Canada. Călătorii trebuie să-și prezinte informațiile înainte de a urca la bordul navei aeriene în călătorie spre Canada”, se menționează într-un comunicat al ambasadei.
Este de menționat că cei care nu își pot afișa dovada înregistrării pe aplicația ArriveCAN - fie pe dispozitivul mobil, prin e-mail sau în format tipărit, atunci nu le va fi permis să urce în avion. Totodată, adițional, persoanele trebuie să păstreze o copie (pe hârtie sau electronică) a rezultatelor testului la COVID-19, dovada vaccinării și originalele oricărei traduceri certificate disponibile pentru verificare la frontieră și timp de 14 zile după intrarea lor în Canada.
Horeca  - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Coronavirus
Propunere: Oamenii ar putea fi primiți la restaurant doar dacă sunt vaccinați sau au test
Ambasada a precizat că copiii nevaccinați cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani pot intra în Canada cu părinții sau însoțitori vaccinați, dar vor fi obligați să respecte regimul de carantină de 14 zile. Totodată, copiii nevaccinați, cu excepția celor cu vârsta de sub cinci ani, vor trebuie să se testeze la noul coronavirus în prima și a opta zi.
Mai multe detalii despre cum puteți călători în Canada puteți citi aici.
Fluxul de știri
0