Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Propunere: Oamenii ar putea fi primiți la restaurant doar dacă sunt vaccinați sau au test

© Sputnik / Mihai CarausHoreca
Horeca  - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Abonare
Moldovenii ar putea fi nevoiți să prezinte dovada vaccinării sau un test care atestă absența COVID-19 la intrarea în anumite localuri.
CHIȘINĂU, 1 sept – Sputnik. Vizitatorii unităților de alimentație publică ar putea fi nevoiți să prezinte un act privind imunizarea, prezența anticorpilor sau un test negativ la COVID-19. O propunere în acest sens a fost discutată astăzi în cadrul unei întrevederi a ministrului Economiei Sergiu Gaibu cu reprezentanții unităților de comerț și alimentație publică. Restricțiile vor fi implementate în cazul în care administratorul unității de alimentație publică va decide să declare localul său „COVID free”. Dacă acest lucru se va întâmpla, oamenii nu vor putea intra în localurile respective. Dacă însă administrația nu va cere vreuna din aceste dovezi, atunci localul ar putea activa la o capacitate redusă.
Elevi - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Societate
Părinții, revoltați și gata de proteste: Nu mai acceptăm o astfel de abordare
În plus, angajații care activează în sectorul HORECA și comerț ar putea fi nevoiți să prezinte cel puțin un document care să confirme vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2, rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen nu mai vechi de 48 de ore.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Coronavirus
Gavrilița: Am putea înregistra câte 3 000 de cazuri de COVID pe zi
Aceste propuneri ar putea viza unitățile de alimentație publică cu sală de servire, evenimentele private organizate în unități de alimentație publică, angajații implicați în prestarea serviciilor comerciale, vânzătorii și personalul care activează în suprafețele comerciale, unitățile de comerț ambulant amplasate în aer liber, unitățile de comerț cu amănuntul sau cu ridicata care dispun de suprafață comercială închisă și zonele de agrement.
Премьер-министр и члены нового правительства Молдовы приняли присягу - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Politică
Gafă de proporții! Premierul Gavrilița: „Profesorii nevaccinați să-și caute altă ocupație”
Ministrul Sergiu Gaibu a declarat în cadrul ședinței de astăzi că pentru angajații antrenați în relații cu publicul „trebuie să fie asigurată o rată maximă de vaccinare pentru desfășurarea procesului de muncă în condiții de maximă siguranță”. El a menționat, totodată, importanța respectării măsurilor de protecție împotriva COVID-19.
Potrivit ministrului, aceste măsuri sunt impuse pentru a evita un posibil lockdown.
Fluxul de știri
0