Cei mai buni 100 de absolvenți ai promoției 2019, premiați de Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920
Educație
Sputnik Moldova vă prezintă informații despre procesul de studii, problemele din învățământ și provocările din acest sector.

Se va ajunge la proteste? Când vor fi majorate salariile profesorilor

© Sputnik / Mihai Carausimagine din arhivă
imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 05.09.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Problema creșterii salariilor profesorilor moldoveni a fost abordată în studioul Sputnik Moldova de președintele Sindicatului Educației și Științei.
CHIȘINĂU, 5 sept – Sputnik. Profesorii ar putea ieși la proteste, în cazul în care autoritățile nu vor majora salariile pentru angajații din acest domeniu.
În context, reprezentanții Federației Sindicale a Educației și Științei intenționează să propună autorităților un dialog în care să se discute despre creșterea salariilor profesorilor moldoveni cu 10%. Anunțul a fost făcut de președintele Federației, Ghenadie Donos, într-un interviu pentru Radio Sputnik Moldova.

„În ceea ce privește salariile, există Legea 270, care prevede un mecanism de creștere anuală a salariilor cu 10%. Dacă aceste mecanisme ar fi utilizate corect, nu ar exista întrebări. Anul acesta ar fi trebuit să existe o creștere salarială cu 10% din punct de vedere al parametrilor, dar din cauza unor modificări majorarea s-a dovedit a fi de doar 1,6% ”, a spus Donos.

El afirmă că ar fi necesară o întâlnire cu reprezentanți ai Ministerului Finanțelor.
Sală de clasă - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Societate
Alarmant: Profesori calificați ar putea să părăsească sistemul – declarație
„Ministerul Finanțelor nu este partenerul nostru, dar această problemă depinde de el. Avem 7-8 puncte de modificare a Legii 270, care ar permite creșterea salariilor. Desigur, nu ca pentru medici, dar în această situație să vorbim despre o majorare de 1,6% este absolut neserios”, a precizat șeful Sindicatelor din Educație și Știință.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Politică
„Profesorii nevaccinați să-și caute altă ocupație”: Cum a comentat Maia Sandu declarația
Acesta a mai spus că există nemulțumire în rândul angajaților din domeniu. Mai mult, aceștia ar putea ieși la proteste.
Fluxul de știri
0