Educație
Sputnik Moldova vă prezintă informații despre procesul de studii, problemele din învățământ și provocările din acest sector.

Se va ajunge la proteste? Când vor fi majorate salariile profesorilor

© Sputnik / Mihai Carausimagine din arhivă
imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 05.09.2021
Abonare
Problema creșterii salariilor profesorilor moldoveni a fost abordată în studioul Sputnik Moldova de președintele Sindicatului Educației și Științei.
CHIȘINĂU, 5 sept – Sputnik. Profesorii ar putea ieși la proteste, în cazul în care autoritățile nu vor majora salariile pentru angajații din acest domeniu.
În context, reprezentanții Federației Sindicale a Educației și Științei intenționează să propună autorităților un dialog în care să se discute despre creșterea salariilor profesorilor moldoveni cu 10%. Anunțul a fost făcut de președintele Federației, Ghenadie Donos, într-un interviu pentru Radio Sputnik Moldova.

„În ceea ce privește salariile, există Legea 270, care prevede un mecanism de creștere anuală a salariilor cu 10%. Dacă aceste mecanisme ar fi utilizate corect, nu ar exista întrebări. Anul acesta ar fi trebuit să existe o creștere salarială cu 10% din punct de vedere al parametrilor, dar din cauza unor modificări majorarea s-a dovedit a fi de doar 1,6% ”, a spus Donos.

El afirmă că ar fi necesară o întâlnire cu reprezentanți ai Ministerului Finanțelor.
Sală de clasă - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Societate
Alarmant: Profesori calificați ar putea să părăsească sistemul – declarație
„Ministerul Finanțelor nu este partenerul nostru, dar această problemă depinde de el. Avem 7-8 puncte de modificare a Legii 270, care ar permite creșterea salariilor. Desigur, nu ca pentru medici, dar în această situație să vorbim despre o majorare de 1,6% este absolut neserios”, a precizat șeful Sindicatelor din Educație și Știință.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Politică
„Profesorii nevaccinați să-și caute altă ocupație”: Cum a comentat Maia Sandu declarația
Acesta a mai spus că există nemulțumire în rândul angajaților din domeniu. Mai mult, aceștia ar putea ieși la proteste.
Fluxul de știri
0