Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

„Profesorii nevaccinați să-și caute altă ocupație”: Cum a comentat Maia Sandu declarația

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Abonare
Președintele Maia Sandu a participat la o emisiune de la un post privat de televiziune, unde a comentat declarația premierului Natalia Gavrilița, care a spus că profesorii ce refuză vaccinarea trebuie „să-și caute altă ocupație”.
CHIȘINĂU, 3 sept - Sputnik. Maia Sandu a fost rugată să comenteze declarația premierului Natalia Gavrilița, care a spus anterior că profesorii ce refuză vaccinarea trebuie „să-și caute altă ocupație”. Președintele a menționat că „a fost o declarație nereușită pentru care prim-ministrul și-a cerut scuze și că nu ar fi cazul să se speculeze prea mult la acest subiect”.

„Oamenii mai și greșesc. Evident ar fi bine să nu greșim. Până la urmă, contează intenția, nu ceea ce spunem uneori”, a spus în context șeful statului.

Amintim că anterior Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis că angajații din sistemul de învăţământ nevaccinați sunt obligați să prezinte o dată la două săptămâni testul rapid de diagnostic sau testul PCR la COVID-19, efectuat din surse proprii.
În cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune, premierul Gavrilița a lovit dur în cadrele didactice și a spus că „profesorii trebuie să se vaccineze, iar dacă ei nu vor să facă acest lucru - să-și caute alte ocupație”.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Editoriale
Maia Sandu va fi forțată să ia decizia luată cândva de Vladimir Voronin
Ulterior ea a schimbat macazul. Pe pagina sa de Facebook, premierul a venit cu un mesaj în care își exprimă regretul pentru cele spuse la TV.
"Regret declarația nereușită despre profesorii care refuză vaccinarea (...). Fraza nu reprezintă politica Guvernului în niciun fel. Poziția noastră față de această chestiune rămâne neschimbată - profesorii au dreptul să refuze vaccinarea și să continue predarea în clase, atât timp cât dovedesc cu regularitate că sunt negativi la testele Covid-19. Le cer scuze profesorilor pe care declarația mea i-a rănit", a scris Natalia Gavrilița.
Fluxul de știri
0