Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

S-au pornit în Germania să fie bone, dar urmau să fie exploatate sexual

© AFP 2024 / REMY GABALDAProstituate
Prostituate - Sputnik Moldova, 1920, 04.09.2021
Abonare
Două tinere din Republica Moldova au căzut în plasa unor traficanți. Acestea au scăpat ca prin urechile acului.
CHIȘINĂU, 4 sept – Sputnik. Două tinere moldovence au căzut în plasa traficanților, prin ademenire cu oferte de muncă avantajoase în străinătate, dar în realitate ajungeau să fie exploatate sexual. Poliția de Frontiră informează că tinerele și-au întrerupt călătoria datărită mamei uneia din ele.
Sfântul Sinod al BOR, 24 mai 2018 - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2021
Internațional
BOR are aceeași poziție ca și Viktor Orban: contra propagandei sexuale adresate copiilor
„Ieri, 3 septembrie, în jurul orei 15:40, ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră au primit un apel de la o cetățeancă a Republicii Moldova, care solicita ajutorul instituției în verificarea scopului de călătorie a fiicei sale. Conform informației, tânăra de 19 ani ar intenționa să ajungă în Germania, unde urma să activeze în calitate de bonă la o rudă. În baza acestor date, în punctul de trecere a frontierei Leușeni s-au deplasat ofițerii Direcției Investigații speciale a IGPF, fiind prezenți când s-a apropiat la linia de control un microbuz de rută ocazională, care transporta pasageri în Germania. Printre călători a fost legimată și persoana în cauză, aceasta era împreună cu o cunoscută, de asemenea cetățeancă a Republicii Moldova în vârsta de 19 ani”, informează serviciul de presă al Poliției de Frontieră.
Violeta Andriuță - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2021
Podcasturi
Jurist, despre abuzul sexual în familie: Mărturiile victimelor
În cadrul controlului de frontieră s-au confirmat spusele mamei, în privința tinerei pe numele căreia s-a făcut sesizarea, însă cea de-a doua persoană nu a putut oferi declarații clare privind scopul plecării peste hotare. Ca rezultat al discuțiilor, tinerele au luat decizia de a reveni în țară, iar în cazul unei propuneri de muncă peste hotare, să verifice înainte de a accepta.
Model - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2020
Coronavirus
Caz înfiorător! O adolescentă din Chișinău droga și exploata sexual alte fete
Poliția de Frontieră solicită călătorilor maximă atenție și prudență, verificați legalitatea ofertelor de muncă peste hotare și seriozitatea persoanelor care vin cu astfel de propuneri. Nu ezitați să ne contactați și să sesizați instituția cu orice tip de ilegalitate. Call Centrul Poliției de Frontieră Linia Verde (022 259 717) activează non-stop!
Fluxul de știri
0