Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Caz înfiorător! O adolescentă din Chișinău droga și exploata sexual alte fete

CC0 / Pixabay / Pexels / Model
Model - Sputnik Moldova
Abonare
O fată de 17 ani din Chișinău a fost plasată în arest preventiv pe 25 de zile în data de 6 mai, fiind învinuită că droga și exploata sexual minore, chiar și în timpul carantinei. Învinuita riscă 12,5 ani de închisoare.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. O adolescentă de 17 ani din Chișinău a fost plasătă în arest preventiv, sub acuzația de traficare a copiilor în scop sexual.

Un avion  - Sputnik Moldova
Societate
Condamnat pentru exploatare sexuală: Iată ce trebuiau să facă victimele cu clienții

Dacă îi va fi demonstrată vinovăția în instanța de judecată, în virtutea faptului că nu atins vârsta majoratului, învinuita riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 12,5 ani, potrivit Poliției.

„Victimele, originare din suburbiile Capitalei și raioanele centrale ale țării, erau impuse să presteze servicii sexuale chiar și în perioada de pandemie, fapt care are un impact major asupra măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, întreprinse de către autorități”, subliniază Poliția.

De acest caz s-au ocupat ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane și procurorii de la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

Potrivit Poliției și procurorilor, cercetările au arătat că, în perioada 2018-2020, adolescenta le determina pe alte fete minore, provenite din familii socialmente vulnerabile, să consume droguri și să presteze servici sexuale contra plată.

La o primă etapă, fata plasată acum în arest preventiv făcea cunoștință cu adolescente sau selecta viitoarele victime pe rețelele de socializare. Totodată, învinuita ar fi racolat fete și din rândul elevelor din gimnaziul în care învăța și ea.

Ulterior, învinuita găsea clienți, stabilea condițiile întâlnirilor, închiriind în acest scop spații locative în Chișinău.

„De multe ori, victimele erau expuse chiar în stradă, mai exact pe șoseaua Calea Moșilor din Capitală. Zilnic, adolescentele, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, deserveau în jur de 5-8 clienți, iar banii primiți de la aceștia erau luați de către învinuită. În schimb, adolescentele primeau doar hrană și droguri de tip PVP (denumite „sare”)”, infrormează Poliția.

Adolescenta a fost reținută în sectorul Ciocana al Chișinăului. După reținerea ei, pe 6 mai, pentru un termen de 24 de ore, procurorii i-au înaintat învinuirea și au solicitat plasarea ei în arest preventiv pentru 30 de zile, în scopul continuării investigațiilor. Demersul procurilor a fost admis de către judecătorul de instrucție, cu eliberarea mandatului de arest pentru 25 de zile.

Organele de drept menționate precizează că adolescentei i-au fost asigurate serviciile pedagogului, psihologului și apărătorului. De consiliere psihologică vor beneficia și victimele învinuitei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0