Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

BOR are aceeași poziție ca și Viktor Orban: contra propagandei sexuale adresate copiilor

© Photo : Agenția de Știri BasilicaSfântul Sinod al BOR, 24 mai 2018
Sfântul Sinod al BOR, 24 mai 2018 - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2021
Abonare
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a reacționat astăzi împotriva încercărilor de a implementa educația sexuală obligatorie în școli, precum și împotriva Raportului Matic.
CHIȘINĂU, 22 iul - Sputnik, Marius Holdean. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a luat act ''cu îngrijorare'' de recentele încercări de implementare a ''educaţiei sexuale'', cu caracter obligatoriu, în învăţământul românesc, precum şi de rezoluţia Parlamentului European din 24 iunie 2021, Raportul Matic.
Într-un comunicat de presă al Patriarhiei Române se arată că instituția "îşi reafirmă poziţia sa cu privire la păstrarea caracterului opţional al orelor care vizează "educaţia pentru viaţă" şi avertizează asupra riscurilor unei "educaţii sexuale" cu un conţinut ideologic potrivnic valorilor familiei creştine şi inadecvat vârstei copiilor".
Luarea de poziție a BOR are loc într-un context european tensionat, Bruxelles-ul făcând campanie deschisă pro-LGBTQ și intrând într-un conflict deschis cu Ungaria pe tema legii prin care Budapesta vrea să protejeze copiii de propaganda LGBTQ. Ca urmare, Budapesta a răspuns prin organizarea unui referendum pe această temă.
Fluxul de știri
0