Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Se așteaptă noi restricții? Gavrilița a solicitat convocarea Comisiei Sănătate Publică

© Photo : Miroslav RotariNatalia Gavrilița
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Abonare
De săpămâna viitoare, în țara noastră ar putea fi implementate noi restricții. Prim-ministrul Natalia Gavrilița a cerut convocarea unei noi ședințe a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.
CHIȘINĂU, 3 sept – Sputnik. Premierul Natalia Gavrilița a solicitat convocarea unei noi ședințe a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Decizia a fost luată în urma creșterii numărului de cazuri de COVID-19 în țara noastră.
Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2021
Coronavirus
Moldova, la un pas de a intra în Codul Roșu de alertă epidemiologică - noi restricții
În cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, Gavrilița a specificat că tulpina Delta manifestă un comportament mult mai agresiv în rândul tinerilor și a copiilor.
”Avem un caz dramatic la Soroca, avem multe alte cazuri în care victime ale bolii sunt personae de 30 și 40 de ani. Am pe masă mai multe solicitări să luăm măsuri mai dure pentru limitarea răspândirii virusului”, a declarat premierul.
În acest context, prim-ministrul Gavrilița s-a adresat ministrului Sănătății, Alei Nemerenco, de a convoca o nouă ședință a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, pentru a stabili noi măsuri de limitare și prevenire a infecției COVID-19.

”Doamna Nemerenco eu solicit să avem o nouă ședință a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică în care să venim cu reguli clare pentru sectorul pblic și cel privat”, a afirmat Gavriliță.

Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2021
Educație
Cod Roșu de alertă epidemiologică în Moldova: Cum vor studia elevii
Totodată, premierul a cerul implicarea și celorlalți miniștri în vederea elaborării unor măsuri de suport pentru afaceri și angajați în cazul în care deciziile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică ar putea să le afecteze activitatea.
”Este foarte important să fim solidar să întreprindem noi acțiunile de care este nevoie și să ajutăm grupurile vulnerabile, familiile, agenții economici, ca să trecem prin acest val fără pierderi și cu studii de calitate și cu o economie sănătoasă. Este nevoie de implicarea fiecăruia”, a comunicat premierul.
Premierul a dat de înțeles că noile decizii ale Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică vor fi luate săptămâna viitoare.
”Vom munci săptămâna viitoare pentru ca să venim cu reguli clare”, a spus Gavrilița.
Fluxul de știri
0