Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Moldova, la un pas de a intra în Codul Roșu de alertă epidemiologică - noi restricții

© Sputnik / Anatolii KiriakCentrul COVID-19 Chisinau MoldExpo
Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2021
Abonare
După ce în ultimile zile numărul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus a crescut considerabil, țara noastră ar putea intra în Codul Roșu de alertă.
CHIȘINĂU, 2 sept – Sputnik. Republica Moldova este la un pas de a intra în Codul Roșu de alertă epidemiologică și ar putea fi introduse noi restricții. Anunțul a fost făcut de către șefa campaniei de vaccinare Ninel Revenco în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune.
”Avem 142 de cazuri COVID-19 noi la 100.000, ceea ce presupune că noi intrăm în Codul Roșu de alertă. Asta presupune noi restricții în societate, cu care vor veni comisiile respective”, a comunicat Revenco.
Ninel Revenco a menționat că, având în vedere că mulți cetățeni s-au vaccinat, oamenii sunt mai protejați în fața virusului, drept urmare este posibil ca noile restricții să difere de cele din trecut.
Cât privește activitatea școlilor, specialistul în sănătate a comunicat că ”odată cu declararea stării excepționale, au zis-o și organizațiile internaționale, școlile se vor închide ultimele”, a menționat șefa campaniei de vaccinare.
Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova, 1920, 30.08.2021
Internațional
OMS și UNICEF susțin accesul prioritar al profesorilor la vaccinurile anti-COVID
Iar, expertul internaţional în sănătate publică Ala Tocarciuc este de părerea că instituirea unor măsuri de protecţie mai drastice sau instituirea stării de alertă depinde în mare parte de comportamentul cetăţenilor, de modul în care aceştia vor respecta măsurile epidemiologice şi dacă se vor vaccina împotriva COVID-19.
”Depinde de numărul de cazuri noi, acum sunt indicatori noi. În trecut era de 14 zile, acum este de 7 zile pentru că perioada de incubare s-a redus şi primele simptome apar mult mai devreme decât cum era la tulpinile anterioare. Nu este exclusă aplicarea acestei măsuri ca şi stare excepţională, dacă o să ajungem la un număr mare de îmbolnăviri. După criteriile vechi noi deja suntem în zonă roşie. Dacă acest număr va creşte... Aici e totul foarte schimbător, depinde şi de măsurile pe care le ia societatea. Poate fi evitată acesată stare dacă noi ne mobilizăm pe unele direcţii şi ne mişcăm mai repede”, a declarta Ala Tocarciuc.
Amintim că de la începutul pandemiei peste 268 de mii de moldoveni s-au infectat de coronavirus, dintre care 257.672 s-au vindecat, iar 6.406 persoane au murit din cauza acestui virus.
Fluxul de știri
0