Educație
Sputnik Moldova vă prezintă informații despre procesul de studii, problemele din învățământ și provocările din acest sector.

Cod Roșu de alertă epidemiologică în Moldova: Cum vor studia elevii

© Sputnik / Mihai CarausОдин день ученика в пандемии
Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2021
Abonare
Șefa campaniei de vaccinare din Republica Moldova a declarat ieri în emisie la un post de televiziune că țara noastră este la un pas de a intra în Cod Roșu de alertă epidemiologică. Ce se va întâmpla cu învățământul în acest caz?
CHIȘINĂU, 2 sept - Sputnik. Șefa campaniei de vaccinare Ninel Revenco a declarat că țara noastră ar putea intra în curând în Cod Roșu de alertă epidemiologică, iar asta înseamnă că vor fi instituite noi restricții.

”Avem 142 de cazuri COVID-19 noi la 100.000, ceea ce presupune că noi intrăm în Codul Roșu de alertă. Asta presupune noi restricții în societate, cu care vor veni comisiile respective”, a comunicat Revenco.

Totuși, ea a menționat că, având în vedere faptul că mulți cetățeni s-au vaccinat, oamenii sunt mai protejați în fața virusului, drept urmare este posibil ca noile restricții să difere de cele din trecut.
Cât privește activitatea școlilor, specialistul în sănătate a comunicat că ”odată cu declararea stării excepționale, au zis-o și organizațiile internaționale, școlile se vor închide ultimele”, a menționat șefa campaniei de vaccinare.
Amintim că de la începutul pandemiei peste 268 de mii de moldoveni s-au infectat de coronavirus, dintre care 257.672 s-au vindecat, iar 6.406 persoane au murit din cauza acestui virus.
Fluxul de știri
0