Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ce crede Sandu despre obligarea profesorilor de a prezenta teste la COVID din cont propriu

© Sputnik / Mihai CarausCentrul de Medicină Legală
Centrul de Medicină Legală  - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Abonare
Președintele Republicii Moldova susține decizia Comisiei Naționale de Sănătate Publică privind efectuarea testelor anti-COVID-19 de către profesorii nevaccinați.
CHIȘINĂU, 3 sept – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, susține decizia Comisiei Naționale de Sănătate Publică, prin care se cere ca profesorii nevaccinați împotriva noului coronavirus să facă teste o dată la două săptămâni, din cont propriu.
Премьер-министр и члены нового правительства Молдовы приняли присягу - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Politică
Gafă de proporții! Premierul Gavrilița: „Profesorii nevaccinați să-și caute altă ocupație”
În cadrul unei emisiuni televizate, șeful statului a precizat că este „firesc ca cei care nu vor să se vaccineze împotriva COVID, să facă test din cont propriu”.

„E o decizie corectă, pentru că se oferă vaccin şi îi îndemn pe toţi să se imunizeze. În cazul educaţiei vorbim, în primul rând, de sănătatea copiilor. Asta este preocuparea majoră a statului. Trebuie să ne asigurăm ca copiii în școală să nu fie în pericol. Și pentru asta maturii trebuie să se vaccineze.

Ne dorim ca procesul educațional să fie în clasă, nu online. E firesc ca cei care nu doresc să se vaccineze să facă test din cont propriu. Se cheltuie sume enorme pentru tratarea bolnavilor de COVID. Cei care nu se vaccinează blochează sistemul medical, medicii sunt ocupați cu tratarea celor cu COVID, iar ceilalţi rămân fără îngrijiri medicale. Trebuie să ne asumăm anumite responsabilităţi”, a precizat Maia Sandu.
Totodată, președintele a menționat că primarul Capitalei, Ion Ceban, nu poate să anuleze decizia Comisiei la nivel naţional. Potrivit Maiei Sandu, decizia primarului nu are nicio valoare.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Coronavirus
Gavrilița: Am putea înregistra câte 3 000 de cazuri de COVID pe zi
Cât privește declarația premierului Natalia Gavrilița, care a spus că profesorii ce refuză vaccinarea ar trebui să-și caute altceva de lucru, Maia Sandu a menționat că „a fost o declarație nereușită pentru care prim-ministrul și-a cerut scuze și că nu ar fi cazul să se speculeze prea mult la acest subiect”.

„Oamenii mai și greșesc. Evident ar fi bine să nu greșim. Până la urmă, contează intenția, nu ceea ce spunem uneori”, a mai spus Maia Sandu.

Amintim că CNESP a decis că persoanele nevaccinate din sistemul de învăţământ sunt obligate să prezinte o dată la două săptămâni testul rapid de diagnostic sau testul PCR la COVID-19 efectuat din surse proprii.
Fluxul de știri
0