Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gafă de proporții! Premierul Gavrilița: „Profesorii nevaccinați să-și caute altă ocupație”

© Photo : Miroslav RotariПремьер-министр и члены нового правительства Молдовы приняли присягу
Премьер-министр и члены нового правительства Молдовы приняли присягу - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Abonare
Gafă de proporții comisă de premierul Natalia Gavrilița. Aceasta a declarat că „profesorii trebuie să se vaccineze, iar dacă ei nu vor să facă acest lucru - să-și caute alte ocupație”.
CHIȘINĂU, 1 sept - Sputnik. În cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune, premierul Gavrilița a lovit dur în cadrele didactice și a spus că „profesorii trebuie să se vaccineze, iar dacă ei nu vor să facă acest lucru - să-și caute alte ocupație”.
Ulterior ea a schimbat macazul. Pe pagina sa de Facebook, premierul a venit cu un mesaj în care își exprimă regretul pentru cele spuse la TV.
"Regret declarația nereușită despre profesorii care refuză vaccinarea (...). Fraza nu reprezintă politica Guvernului în niciun fel. Poziția noastră față de această chestiune rămâne neschimbată - profesorii au dreptul să refuze vaccinarea și să continue predarea în clase, atât timp cât dovedesc cu regularitate că sunt negativi la testele Covid-19. Le cer scuze profesorilor pe care declarația mea i-a rănit", a scris Natalia Gavrilița.
Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 29.08.2021
Coronavirus
De neînduplecat! Ceban, despre hotărârea Comisiei Sănătate Publică: E nulă pentru Chișinău
Amintim că Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a obligat angajații din domeniul educației, care refuză să se imunizeze împotriva COVID-19, să prezinte, o dată la 14 zile, teste efectuate din cont propriu, care să ateste absența noului coronavirus. Această decizie a trezit un val de nemulțumiri, în special în rândul angajaților din educație.
În context, Federația Sindicală a Educației și Științei a reacționat dur la decizia CNESP. Membrii sindicatelor au menționat că pedagogii ar trebui să beneficieze gratuit atât de testele rapide antigen, cât și de cele PCR, întrucât aceștia achită lunar asigurarea medicală, care constituie 9% din salariu.
Mai mult, anterior, ministrul Sănătății Ala Nemerenco a declarat că nu consideră că statul încalcă dreptul profesorilor, pentru că „oferă oamenilor acces gratuit la fiecare tip de vaccin”.
Fluxul de știri
0