Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Gavrilița: Am putea înregistra câte 3 000 de cazuri de COVID pe zi

© Photo : РФПИ и Центр имени Гамалеи / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Abonare
Se așteaptă o nouă explozie de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Potrivit premierului, luna viitoare am putea înregistra câte 3 000 de cazuri de îmbolnăviri pe zi.
CHIȘINĂU, 1 sept - Sputnik. Prognoze îngrijorătoare privind numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 se așteaptă în Republica Moldova. În luna octombrie se așteaptă câte 3 000 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut de premierul Natalia Gavrilița în cadrul unei emisiuni televizate.
"Ne așteptăm și un val și mai mare spre sfârșitul lui octombrie. Este vorba de peste trei mii de îmbolnăviri pe zi. Acestea sunt prognozele OMS în condițiile în care noi nu schimbăm datele problemei", a declarat Natalia Gavrilița.
Premierul a explicat că acest val de infectări este cauzat de tulpina Delta.
"Acum ne confruntăm cu un nou val de COVID care este cauzat de tulpina Delta. Această tulpină este mult mai contagioasă decât cele care au fost până acum, asta înseamnă că oamenii se îmbolnăvesc mai repede decât înainte", a spus Gavrilița.
Премьер-министр и члены нового правительства Молдовы приняли присягу - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Politică
Gafă de proporții! Premierul Gavrilița: „Profesorii nevaccinați să-și caute altă ocupație”
Amintim că de la începutul pandemiei, peste 267 de mii de oameni s-au infectat cu noul coronavirus. Bilanțul deceselor în țara noastră a ajuns la 6 401.
Fluxul de știri
0