Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vicepremierul pentru reintegrare merge la Tiraspol: Care este motivul

© Sputnik / Mihai CarausTiraspol
Tiraspol - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Abonare
Vicepremierul pentru Reintegrare Vlad Kulminski merge astăzi la Tiraspol. Un subiect important este inclus pe ordinea de zi.
CHIȘINĂU, 3 sept - Sputnik. Vicepremierul pentru Reintegrare Vlad Kulminski merge astăzi la Tiraspol pentru a discuta despre interzicerea accesului vehiculelor cu plăci de înmatriculare transnistrene pe teritoriul Ucrainei. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de responsabilul de presă din cadrul Biroului, Mariana Sarî.
Vadim Krasnoselski  - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2021
Societate
Krasnoselski a comentat decizia Ucrainei cu privire la numerele transnistrene
Amintim că accesul mașinilor cu numere de înmatriculare transnistrene este interzis în Ucraina începând cu 1 septembrie. Trecerea frontierei de stat moldo-ucrainene pe segmentul transnistrean este permisă doar pentru mijloacele de transport înmatriculate în Republica Moldova și pentru vehiculele cu plăcuțe de înmatriculare neutre.
Интервью с главой Приднестровья Вадимом Красносельским - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Societate
Retragerea pacificatorilor ruși din Transnistria: Krasnoselski despre declarația lui Sandu
În context, Ministerul rus de Externe a emis o declarație în legătură cu interzicerea accesului vehiculelor cu plăci de înmatriculare transnistrene pe teritoriul Ucrainei.
Moscova a solicitat Kievului să își respecte obligațiile internaționale în domeniul drepturilor și libertăților omului și Uniunii Europene - „să ofere o evaluare adecvată a comportamentului protejaților săi ucraineni”.
"Acest pas revoltător al Kievului lovește interesele tuturor locuitorilor din regiune, inclusiv a zecilor de mii de cetățeni ucraineni", a spus în comentariul său purtătorului de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.
"Facem apel la Kiev să respecte cu strictețe obligațiile sale internaționale în domeniul drepturilor și libertăților omului, iar structurilor internaționale, în primul rând Uniunii Europene, le cerem să ofere o evaluare adecvată a comportamentului protejaților săi ucraineni", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei.
Potrivit lui Zaharova, este necesar să se țină seama de faptul că măsurile de blocadă din partea Kievului împotriva Transnistriei vor avea „cel mai negativ impact asupra procesului de soluționare a conflictului de pe Nistru, anulând „toate eforturile de restabilire a dinamicii sale pozitive”.
„Astfel, Ucraina se discreditează complet ca garant și mediator în activitatea „Conferinței permanente pe probleme politice în cadrul procesului de negociere a soluționării transnistrene (în formatul „5 + 2”) ”, a adăugat Zaharova.
În regiunea transnistreană sunt două puncte de înmatriculare a vehiculelor - în Tiraspol și Râbnița - unde pot fi obținute plăcuțele de înmatriculare cu numere neutre. Acestea au început să funcționeze din data de 1 septembrie 2018.
Fluxul de știri
0