Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Krasnoselski a comentat decizia Ucrainei cu privire la numerele transnistrene

Vadim Krasnoselski  - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2021
Abonare
Vadim Krasnoselski spune că el are impresia că Ucraina se teme că Transnistria și Moldova ar putea ajunge la o înțelegere.
CHIȘINĂU, 31 aug - Sputnik, Iulia Lipovaia. Liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, a comentat interdicția introdusă de Ucraina cu privire la intrarea mașinilor cu numere de înmatriculare transnistrene din data de 1 septembrie.
Potrivit lui, această problemă a fost moștenită de noile autorități moldovenești de la guvernul anterior. În același timp, Krasnoselski a confirmat că Chișinăul a început negocierile cu Ucraina pe 25 august, la care a cerut amânarea interdicției până la 10 ianuarie 2022, fapt ce îi convenea Transnistriei.
"Partea moldovenească era sigură că nu vor exista probleme <...> Cu toate acestea, Ucraina a refuzat categoric să ia o decizie de amânare a termenului. Aceasta este decizia Ucrainei. Se creează impresia că Ucraina se teme că Transnistria și Moldova vor începe să identifice un numitor comun. Trebuie să înțelegem de ce a făcut acest lucru Kievul ", a declarat Krasnoselski într-o conferință de presă.
El a adăugat că Tiraspol va face un apel către Ucraina și participanții la formatul „5 + 2” în această chestiune.
El a invitat Chișinăul să reia de urgență activitatea grupurilor de lucru. Krasnoselski a spus că „nu s-a produs niciun dezastru” și „orice cetățean poate obține plăcuțe de înmatriculare neutre”.
Pentru prima dată, Moldova a interzis vehiculelor cu plăcuțe de înmatriculare transnistrene trecerea frontierei cu Ucraina la începutul anului 2020. Ca răspuns, autoritățile transnistrene au promis să interzică vehiculelor cu numere de înmatriculare moldovenești să traverseze porțiunea transnistreană a frontierei moldo-ucrainene. După aceea, Moldova a ridicat interdicția.
În Transnistria, sunt două puncte de înmatriculare a vehiculelor - în Tiraspol și Râbnița - unde pot fi obținute plăcuțele de înmatriculare cu numere neutre. Acestea u început să funcționeze din data de 1 septembrie 2018.
Deputați în Parlamentul Republicii  - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2021
Editoriale
Grosu, cu cea mai stupidă declarație după alegeri: Primim refugiați din Afganistan
Fluxul de știri
0