Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Retragerea pacificatorilor ruși din Transnistria: Krasnoselski despre declarația lui Sandu

© Screenshot / Youtube / Sputnik на русскомИнтервью с главой Приднестровья Вадимом Красносельским
Интервью с главой Приднестровья Вадимом Красносельским - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Abonare
Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a acordat un interviu pentru Sputnik, în timpul vizitei sale pe care a întreprins-o la Moscova.

CHIȘINĂU, 8 apr - Sputnik. Vadim Krasnoselski a fost rugat să comenteze declarația Maiei Sandu despre retragerea pacificatorilor ruși din stânga Nistrului, în timpul interviului acordat pentru Sputnik. Liderul de la Tiraspol consideră că acest lucru nu este posibil cel puțin la această etapă.

„La această etapă, acest scenariu nu este posibil de pus în aplicare. Tot timpul când apar astfel de întrebări adresez și eu o întrebare. Trebuie să ni se răspundă nouă la o întrebare - ce văd politicienii în pacificatori. Dacă cineva vede oameni în verde, forțe armate, atunci eu văd în pacificatori oameni care ne asigură pacea și liniștea pe pământul nostru, care nu admit ca populația pașnică să moară și care creează o platformă pentru negocieri pașnice”, a declarat Vadim Krasnoselski. 

El a precizat că locuitorii Transnistriei văd în trupele ruse de menținere a păcii un garant al liniștii în regiune. 

Президент ПМР подвел итоги уходящего года - Sputnik Moldova, 1920, 26.12.2020
Politică
Krasnoselski la conferința de presă de totalizare: Suntem pregătiți pentru dialog

„Noi în Transnistria avem o atitudine specială față de pacificatori. Noi îi iubim și ne punem în ei speranțe. Anume ei sunt un garant al păcii în ziua de astăzi. În Moldova de multe ori răsună atacuri naționaliste la adresa noastră. Revanșismul nu a dispărut încă. De aceea pacificatorii trebuie să-și îndeplinească misiunea”, a mai spus liderul de la Tiraspol. 

Vadim Krasnoselski a mai declarat că este dispus să se întâlnească cu Maia Sandu, dacă va exista o astfel de inițiativă.

El a spus că la această etapă este prematur să fie evaluată activitatea președintelui Moldovei, pentru că a trecut încă foarte puțin timp de la preluarea mandatului de șef de stat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0