Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Epidemiolog: Este nerealist să fie vaccinate 95 la sută din cadrele didactice

© Sputnik / Mihai CarausMaraton-rapel de vaccinare cu "Sputnik V"
Maraton-rapel de vaccinare cu Sputnik V  - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2021
Abonare
Epidemiologul Ala Tocarciuc este de părere că cerința de a se vaccina 95 la sută din cadrele didactice este una nerealistă.
CHIȘINĂU, 2 sept - Sputnik. Cerința autorităților ca 95 la sută din cadrele didactice să fie imunizate împotriva COVID-19 până la 1 octombrie este una irealistă, pe motiv că sunt profesori care au fost bolnavi în ultimele trei luni și nu se vor imuniza acum, iar alții nu vor reuși până pe 1 octombrie să-și administreze ambele doze. Declarația a fost făcută de expertul în sănătate publică în cadrul studioului Spuntik Moldova.
„Dacă noi avem un număr mare de profesori care au fost bolnavi în ultimele trei luni și avem deja 70% vaccinați, atunci imaginați-vă că cei care au fost bolnavi în ultimele trei luni nu se vor putea vaccina. Plus, majoritatea vaccinurilor care noi le avem în țară sunt vaccinuri cu două doze. Deci, obiectiv, dacă profesorul va face pe 1 septembrie prima doză de vaccin, atunci peste opt săptămâni va trebui să facă a doua doză. Nicidecum acest profesor nu va intra în statistici la 1 octombrie ca și persoană complet vaccinată”, a declarat Ala Tocarciuc.
Protestul părinților în fața Guvernului - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Societate
Ce spun părinții după protestul de la Guvern - Decizia autorităților
Conform ultimei decizii CNESP, pentru a preveni răspândirea noului coronavirs în instituțiile de învățământ, autoritățile recomandă vaccinare a 95% din cadre didactice până la 1 octombrie.
„Deoarece colectivitățile în sistemul de învățământ sunt formate în mare parte din copii, grup care nu este protejat prin imunizare împotriva COVID-19, pentru a preveni transmiterea infecției cu virusul SARS-CoV-2 în spațiul școlar, se recomandă atingerea acoperirii vaccinale de cel puțin 95% din persoanele adulte în fiecare instituție de învățământ până la 1 octombrie 2021”, se menționează în hotărâre.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Editoriale
Maia Sandu va fi forțată să ia decizia luată cândva de Vladimir Voronin
Fluxul de știri
0