Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce spun părinții după protestul de la Guvern - Decizia autorităților

© Sputnik / Evghenii PanasencoProtestul părinților în fața Guvernului
Protestul părinților în fața Guvernului - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Abonare
Un grup de părinți a mers astăzi la Guvern pentru a expune autorităților nemulțumirea față de metoda mixtă de studii.
CHIȘINĂU, 1 sept – Sputnik. Autoritățile nu renunță la metoda mixtă de studii, potrivit cărora elevii mai multor școli din țară în care nu poate fi păstrată distanța socială să meargă o zi la ore, iar o zi să studieze online.
Potrivit unor părinți care au discutat astăzi cu oficialii de la Guvern privind problema învâțământului, timp de două săptămâni, autoritățile vor interveni în fiecare școală în parte pentru a identifica soluții pentru ca cât mai mulți elevi să meargă fizic la școală.
Protestul părinților în fața Guvernului - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Societate
Protestul părinților nemulțumiți: Mediul de acasă este inapt pentru studii
”Autoritățile au viziunile lor și spun că nu vor renunța la acea metodă care este recomandată și de anumite protocoale internaționale. În situația actuală avem 82 de școli care au acest regim mixt și ei vor interveni pe fiecare școală pentru a identifica soluții pentru ca cât mai mulți elevi să meargă fizic la școală. Termenul pe care l-au promis a fost de două săptămâni”.
Părinții spun că sunt gata să semneze o declarație prin care își asumă responsabilitatea pentru sănătatea pentru copiii lor, ca aceștia să poată merge zilnic la școală.
”Propunem ca acei elevi care nu vor avea acces zilnic la educație să depunem plângeri la Consiliul de nedescriminare pentru discriminarea la acces în educație”.
Totodată, părinții au venit și cu câteva solicități față de autorități.
Părinții au ieșit la protest în fața Guvernului: Ce îi nemulțumește - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Video
Părinții au ieșit la protest în fața Guvernului: Ce îi nemulțumește
”Am cerut autorităților ca atunci când vor face aceastpă evaluare pe fiecare instituție și în cazul în care într-o instituție nu se poate respecta distanța de 1 metru, să vină cu soluții alternative pentru a asigura prezența copiilor la școială. La fel am cerut că când se vor lua analiza anumite decizii, să se ia în calcul vârsta copiilor și dependența lor de un adult în tot procesul educational”.
Părinții au ieșit astăzi la protest în fața Guvernului pentru a cere autorităților să permită copiilor să poată studia în regim normal la școală, dar nu mixt așa cum a fost anul trecut.
Fluxul de știri
0