Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un faimos procuror a fost trimis în judecată - câți bani ar fi pretins de la un condamnat

© Inquam Photos / Octav GaneaJustiție, ciocan
Justiție, ciocan - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2021
Abonare
Un fost șef adjunct al Procuraturii Anticorupție va compărea pe banca acuzaților pentru trei capete de acuzare.
CHIȘINĂU, 2 sept – Sputnik. Un fost șef adjunct al Procuraturii Anticorupție va compărea pe banca acuzaților pentru trei capete de acuzare, anunță Procuratura Generală. Este vorba de corupere pasivă în proporții deosebit de mari, abuz de serviciu și amestec în înfăptuirea justiției.
Viorel Morari - Sputnik Moldova, 1920, 13.08.2021
Politică
Stoianoglo l-a demis pe Viorel Morari din funcția de şef al Procuraturii Anticorupție
Dosarul a fost trimis în judecată după finalizarea de către PCCOCS a urmăririi penale pe acest caz.

„Potrivit rechizitoriului, faptele infracționale ar fi fost comise în anul 2018, atunci când învinuitul, activând în calitate de procuror, ar fi pretins de la un condamnat 50 de mii de euro. În schimbul acestei sume, procurorul urma să-i recalifice acțiunile și să-și retragă acuzațiile în dosarul aflat atunci pe rol la Curtea de Apel Chișinău în care acesta fusese condamnat la 12 ani închisoare pentru tentativă de delapidare a averii străine și spălare de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari”, se precizează în comunicatul Procuraturii Generale.

Procuratura nu a dat numele fostului șef adjunct al Procuraturii Anticorupție, dar presa scrie că ar fi vorba despre Adriana Bețișor.
Banii pentru ea ar fi fost transmiși de concubina condamnatului într-un local din Capitală. Pentru această sumă, procurorul ar fi formulat și înaintat la Curtea de Apel Chișinău susținerile verbale, contrare propriei poziții susținute anterior în prima instanță și, contrar poziției procurorului care a susținut acuzarea la Curtea de Apel Chișinău, renunțând la acuzațiile inițiale și solicitând eliberarea condamnatului din arest.
Procuror Adriana Betisor - Sputnik Moldova, 1920, 06.08.2019
Republica Moldova
Adriana Bețișor pleacă din Procuratură
Fiind audiat de procurori, învinuitul nu și-a recunoscut vina. La această etapă este cercetată în libertate.
Fluxul de știri
0