Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Stoianoglo l-a demis pe Viorel Morari din funcția de şef al Procuraturii Anticorupție

© Sputnik / Miroslav RotariViorel Morari
Viorel Morari - Sputnik Moldova, 1920, 13.08.2021
Abonare
Viorel Morari a fost demis din funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție.
CHIȘINĂU, 13 aug - Sputnik. Fostul procuror-șef al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari a fost demis din funcție. Un ordin în acest sens a fost semnat joi, 12 august, de procurorul general Alexandr Stoianoglo.
„Decizia survine ca urmare a neexprimării de către acesta a unei opțiuni pentru o altă funcție de procuror pe care să o ocupe după expirarea, la 26 aprilie 2021, a mandatului de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție”, este precizat în comunicatul PG.
Procuratura informează că, potrivit legislației, Morari urmează să încaseze compensațiile bănești pentru concediile anuale nefolosite. În caz de dezacord cu prevederile ordinului, acesta poate fi contestat în condițiile legii.
Veacesla Platon - Sputnik Moldova, 1920, 02.08.2021
Politică
Ultima oră: Procuratura Anticorupție cere arestarea lui Platon
Amintim, fostul șef al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari a fost arestat în luna ianuarie, fiind pus sub învinuire pentru abuz în serviciu și fals în acte publice. Ulterior, i-au fost înaintate și alte capete de acuzare - amestec în înfăptuirea urmăririi penale, îmbogățire ilicită și spălare de bani. Viorel Morari a stat în arest mai bine de o lună, iar la mijlocul lunii februarie a fost eliberat de sub control judiciar în sala de judecată, după ce magistrații au respins solicitarea procurorilor de a prelungi arestul cu 60 de zile.
Fluxul de știri
0