Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Părinții au ieșit la protest în fața Guvernului: Ce îi nemulțumește

Abonare
Părinții au ieșit astăzi la protest în fața Guvernului pentru a cere autorităților să permită copiilor să poată studia în regim normal la școală, dar nu mixt așa cum a fost anul trecut.
Hotărârea din 23 august a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică a trezit un val de nemulțumiri în rândul părinților. Ei consideră că prin această hotărâre este limitat accesul elevilor la studii de calitate, astfel au semnat o petiție în acest sens.
Autorii petiției consideră că prin decizia CNESP se încălcă drepturile copiilor la educație de calitate, în special, în contextul în care procesul de educație online sau mixt nu asigură rezultate bune. Totodată, potrivit autorilor, se încălcă dreptului copiilor la siguranță, la sănătate, iar unii elevi sunt chiar discriminați.
Astfel, astăzi autorii petiției ies în stradă și solicită ca decizia CNESP să fie revizuită, iar copii să poată studia în regim normal, nu mixt, așa cum a fost anul trecut.
Potrivit deciziei CNESP, „începând cu 1 septembrie 2021, activitatea instituțiilor de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional tehnic și superior se va desfășura cu prezența fizică în toate unitățile, în condițiile respectării prevederilor instrucțiunii aprobate prin prezenta hotărâre. Deciziile ulterioare vor fi adoptate în funcție de evoluția situației epidemiologice și rata de vaccinare pentru fiecare instituție în parte”.
Fluxul de știri
0