Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Părinții anunță protest la Guvern, chiar pe 1 septembrie: Ce îi nemulțumește

© Sputnik / Rodion ProcaПервый звонок
Первый звонок - Sputnik Moldova, 1920, 30.08.2021
Abonare
Mai mulţi părinţi vor ieși miercuri să protesteze în faţa Guvernului. Iată ce îi nemulțumește.
CHIȘINĂU, 30 aug – Sputnik. De 1 septembrie, mai mulți părinți anunță că vor protesta în centrul Capitalei. Aceștia sunt nemulțumiți de decizia CNESP unde se stipulează ca elevii ar urma să învețe o zi online, iar alta la şcoală sau ar putea avea un program de studii redus, pe schimburi. Şi asta deoarece nu toate instituţiile pot respecta distanţa de cel puţin un metru între elevi în timpul orelor. Anunțul a fost făcut de reprezentanţii Asociației „Părinți Solidari” pe pagina de Facebook.
Amintim că Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a aprobat în data de 23 august noi măsuri pentru a preveni răspândirea infecției COVID-19. Printre acestea se numără și testarea obligatorie a profesorilor nevaccinați o dată la 14 zile.
Decizi însă a stârnit multe reacții din partea sindicatelor în educație, cadrelor didactice și oamenilor de rând. Nici primarul Capitalei nu a rămas indiferent la situație și a declarat că testarea obligatorie este ilegală. Potrivit lui Ion Ceban, decizia conține multe neclarități ce țin de personalul didactic și nondidactic. Primarul general a menționat că testarea cadrelor didactice o dată la 14 zile este interpretativă și necredibilă din punct de vedere epidemiologic pentru aplicare pentru cadrele didactice. Potrivit lui, chiar medicii, membri ai CESP Chișinău, au solicitat raționamentul epidemiologic în acest context. Astfel, el a spus că a luat decizia de a nu respecta hotărârea CNESP cu privire la testarea obligatorie a cadrelor didactice din cont propriu o dată la două săptămâni.
Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 29.08.2021
Coronavirus
De neînduplecat! Ceban, despre hotărârea Comisiei Sănătate Publică: E nulă pentru Chișinău
Însă, deputatul PAS, Radu Marian, a catalogat decizia edilului general drept un gest populist, mizerabil, îndreptat împotriva propriilor cetățeni. Iar mai târziu, Ministerul Sănătății a spus că deciziile Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate pot fi anulate doar de către CNESP și nicio primărie sau chiar CNESP local nu le poate declara nule.
Министр здравоохранения Молдовы Алла Немеренко - Sputnik Moldova, 1920, 28.08.2021
Politică
Reacția Ministerului Sănătății după ce Ceban le-a dat voie profesorilor să nu facă teste
Fluxul de știri
0