Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ceban spune că e intimidat să nu susțină profesorii: Mi s-a transmis că „mă vor liniști”

Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 28.08.2021
Abonare
Primarul Capitalei susține că a primit amenințări să nu mai ia apărarea profesorilor care refuză testarea obligatorie din cont propriu o dată la 14 zile, dacă nu sunt vaccinați.
CHIȘINĂU, 28 aug – Sputnik. Ion Ceban a declarat că a fost intimidat și i s-a spus să tacă în privința testării cadrelor didactice. Despre aceasta, primarul a menționat astăzi în cadrul unei conferințe de presă.

"De ce sunt revoltat, mi s-a transmis să tac, dacă lumea tace eu nu vreau. Deciziile despre profesori au fost luate din cont propriu. Dacă vreți să mă penalizați, atunci pe mine nu pe pedagogii. Eu nu voi tăcea, mi s-a transmis, prin persoane terțe, că va veni procurorul și mă v-a liniști dacă nu voi înceta, eu fac tot ce este în câmpul legal. Mesajul meu, vă rog să vă revizuiți această decizie, atât cât aveți bani pentru chefuri nu hărțuiți pedagogii. Nu este corect și nu este bine și arătăm straniu", a spus edilul-șef.

Totodată, Ceban a criticat dur autoritățile centrale, după organizarea evenimentelor de ieri în PMAN cu ocazia Zilei Independenței. Mai mult, el spune că a fost invitat, dar nu a mers la eveniment.

„Ceea ce s-a întâmplat ieri a fost de ordinului teatrului absurdului. Nunta lui Chicu înmulțit la o sută”, a declarat Ion Ceban.

Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 25.08.2021
Societate
Primarul Ceban sare în apărarea profesorilor: Testarea obligatorie este ilegală
Amintim că Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a aprobat în data de 23 august noi măsuri pentru a preveni răspândirea infecției COVID-19. Printre acestea se numără și testarea obligatorie a profesorilor nevaccinați odată la 14 zile.
Decizi însă a stârnit multe reacții din partea sindicatelor în educație, cadrelor didactice și oamenilor de rând. Nici Ceban nu a rămas indiferent la situație și a declarat că testarea obligatorie este ilegală. Potrivit primarului, decizia conține multe neclarități ce țin de personalul didactic și nondidactic.
Fluxul de știri
0