Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu: Contăm pe sprijinul Poloniei în cooperarea în cadrul Parteneriatului Estic

© Sputnik / Evghenii PanasencoМайя Санду встретилась с президентом Польши Анджей Дуда
Майя Санду встретилась с президентом Польши Анджей Дуда - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2021
Abonare
Președintele Republicii Moldova a declarat că autoritățile de la Chișinău vor avansarea cooperării în cadrul Parteneriatului Estic și contează pe sprijinul Poloniei.
CHIȘINĂU, 26 aug - Sputnik. Relațiile bilaterale între Republica Moldova și Polonia sunt în ascensiune, iar autoritățile de la Varșovia susțin în continuare țara noastră în diverse aspecte. Precizarea a fost făcută de președintele țării, Maia Sandu, după întrevederea cu președintele Poloniei, Andrzej Duda.
Майя Санду встретилась с президентом Польши Анджей Дуда  - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2021
Politică
STOP CADRU: Moment confuz la ceremonia de întâmpinare a președintelui Poloniei
În cadrul unui briefing de presă, șeful statului a declarat că Polonia sprijină în continuare autoritățile de la Chișinău.
„Apreciem susținerea fermă a Poloniei pentru aspirațiile europene ale țării noastre și eforturile făcute de Varșovia pentru a include Republica Moldova în programele de asistență europeană. Contăm pe sprijinul Varșoviei pentru a avansa cooperarea în cadrul Parteneriatului Estic în contextul agendei post 2020”, a precizat președintele.
Maia Sandu a adăugat că autoritățile de la Chișinău își doresc o apropiere mai mare cu Bruxelles-ul și alte capitale europene, cu țările Parteneriatului Estic.
Калининград - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2021
Editoriale
Polonia are nevoie de Kaliningrad: Conflictul a pornit
„Solidaritatea de care dă dovadă Polonia în ultimul deceniu, de la lansarea Parteneriatului Estic, indiferent de evoluțiile de la Chișinău, este un simbol puternic de prietenie și deschidere pentru țara noastră”, a mai spus șeful statului.
Aceasta a precizat că Republica Moldova își dorește să participe și la alte inițiative regionale importante care pot consolida securitatea și stabilitatea în regiunea noastră. Una din acestea este inițiativa celor Trei Mări. Cei doi președinți au discutat astăzi despre posibilitatea Republicii Moldova de a participa în cadrul acesteia. Potrivit Maiei Sandu, participarea statului nostru la această inițiativă va permite integrarea în rețelele de infrastructură europene.
Maia Sandu la summitul ”Platforma Crimeea” - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2021
Politică
Cum va afecta relațiile Moldovei cu Rusia participarea lui Sandu la ”Platforma Crimeea”
Maia Sandu a mai spus că experiența de dezvoltare a Poloniei este utilă pentru țara noastră și speră să se urmeze exemplu în domenii cum ar fi dezvoltarea regională și agricultura, administrarea fiscală și digitalizarea serviciilor publice. În context, cei doi oficiali au discutat despre proiecte concrete care pot fi implementate în aceste domenii.
Майя Санду на онлайн-встрече с представителями винодельческой отрасли Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 21.08.2021
Politică
Confirmat oficial: Maia Sandu pleacă la Kiev
Președintele Poloniei a venit la Chișinău la scurt timp după vizita Maiei Sandu, în luna iunie, la Varșovia. Spre seară, cei doi șefi de stat vor merge la Grădina Botanică din Chișinău unde vor planta un arbore.
Pe 27 august, oficialul polonez va participa la acțiunile dedicate celei de-a 30-a aniversări a Independenței Republicii Moldova. Tot atunci în țara noastră sunt așteptați și președinții României și Ucrainei, Klaus Iohannis și Volodimir Zelenski.
Între 12:10 - 12:40 sunt programate declarații de presă comune făcute de președinții Maia Sandu, Klaus Iohannis, Andrzej Duda și Volodimir Zelenski.
Fluxul de știri
0