Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

STOP CADRU: Moment confuz la ceremonia de întâmpinare a președintelui Poloniei

© Sputnik / Evghenii PanasencoМайя Санду встретилась с президентом Польши Анджей Дуда
Майя Санду встретилась с президентом Польши Анджей Дуда  - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2021
Abonare
Moment confuz la ceremonia de întâmpinare a președintelui Poloniei la Chișinău.
CHIȘINĂU, 26 aug - Sputnik. Președintele Poloniei, Andrzej Duda, și președintele țării noastre, Maia Sandu, au avut astăzi parte de un moment jenant. În timpul defilării pe covorul roșu din fața, ce doi nu s-au înțeles cum trebuie să defileze.
Potrivit etichetei, un bărbat mereu trebuie să fie în partea stângă a unei femei.
În cadrul ceremoniei, Andrzej Duda a fost întâmpinat cu cele mai înalte onoruri. Orchestra prezidențială a Republicii Moldova a intonat imnurile de stat, iar Maia Sandu și omologul polonez au fost salutați, potrivit protocolului, de către Garda de Onoare.
Amintim că astăzi președintele Poloniei a venit la Chișinău unde are planificate mai multe întâlniri oficiale cu autoritățile din țara noastră.
Iată care este programul vizitei:
26 august
16:10 - Declarații de presă comune ale președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, și președintelui Republicii Polone, Andrzej Duda (Președinția Republicii Moldova)
18:15 - plantarea, de către președintele Maia Sandu și președintele Andrzej Duda, a unui arbore (Grădina Botanică)
Pe 27 august, oficialul polonez va participa la acțiunile dedicate celei de-a 30-a aniversări a Independenței Republicii Moldova. Tot atunci în țara noastră sunt așteptați și președinții României și Ucrainei, Klaus Iohannis și Volodimir Zelenski.
Programul de Ziua Independenței:
27 august
09:20 - 09:50 - Ceremonia de depunere a florilor la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt
10:10 - 10:45 - Festivitățile dedicate celei de-a 30-a aniversări a Independenței Republicii Moldova (Piața Marii Adunări Naționale)
12:10 - 12:40 - Declarații de presă comune făcute de președinții Maia Sandu, Klaus Iohannis, Andrzej Duda și Volodimir Zelenski (Președinția Republicii Moldova)
Fluxul de știri
0