Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden – anunț decisiv, Trump se revoltă și îl distruge!

© REUTERS / Evelyn HocksteinJoe Biden
Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 25.08.2021
Abonare
După anunțul amenințător al talibanilor privind neacceptarea întârzierii plecării trupelor SUA din Afganistan, președintele Joe Biden a făcut un anunț decisiv, care îl revoltă pe Donald Trump
BUCUREȘTI, 25 aug – Sputnik. ”Statele Unite şi aliaţii săi se vor confrunta cu consecinţe dacă îşi amână plecarea din Afganistan, programată pentru 31 august, pentru a continua evacuările din Kabul”, a declarat la începutul săptămânii purtătorul de cuvânt al talibanilor, Suhail Shaheen.
”Este o linie roşie - preşedintele Biden a anunţat că îşi vor retrage toate forţele armate până pe 31 august, deci, dacă îşi prelungesc (prezenţa), înseamnă că prelungesc ocupaţia, ceea ce nu este necesar”, a Suhail Shaheen, subliniind ”Dacă SUA sau Marea Britanie cer mai mult timp pentru a continua evacuările, răspunsul este NU”.
Mai mult, oficialul taliban i-a prevenit pe americani – ”vor exista consecinţe, dacă intenţionează să continue ocupaţia, acest lucru va provoca o reacţie”.
Ei bine, azi noapte (ora României), preşedintele american Joe Biden a făcut anunțul decisiv: SUA va respecta ritmul evacuării trupelor din Afganistan pentru a finaliza retragerea până pe 31 august, conform planificării.
”În prezent, suntem în grafic pentru a termina până pe 31 august. Cu cât putem termina mai repede, cu atât mai bine”, a spus Biden, punctând ”fiecare zi de operaţiuni aduce riscuri suplimentare trupelor noastre”.
Biden afirmă că a fost informat că ”ISIS*-K încearcă să vizeze aeroportul şi să atace atât forţele SUA, cât şi forţele aliate şi civili nevinovaţi”.
Avionul militar greu de transport Il-76  - Sputnik Moldova, 1920, 25.08.2021
Rusia
Ministerul Apărării al Rusiei îi evacuează pe ruși și pe ucraineni din Afganistan
”Există provocări reale şi semnificative, cresc ameninţările din partea ISIS*-K”, despre care SUA spun că ar fi o grupare teroristă activă în Afganistan.
În privința refugiaților și a cetățenilor americani și străini, preşedintele Biden spune că finalizarea operaţiunii până la 31 august… ”depinde de continuarea cooperării talibanilor”.
Concluzia este că Biden cedează în fața amenințării talibanilor, invocă ”teroriști” de a căror existență nu s-a știut până acum și se bazează pe talibani să poate evacua refugiații!
O atitudine cel puțin ciudată, care îl revoltă pe Donald Trump: ”Cum îndrăznește Biden să ne forțeze armata să fugă de pe câmpul de luptă din Afganistan și să părăsească pe cei ce acum au devenit multe mii de ostatici americani?!”.
”Cu doar 2.500 de soldați aveam Afganistan și Kabul sub un control perfect, dar el l-a distrus când le-a cerut (militarilor) să fugă!”, a scris Trump azi noapte pe canalul său Telegram.
ISIS este o organizație interzisă în Federația Rusă.
Fluxul de știri
0