Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Avertisment din partea directorului Pfizer cu privire la o variantă de COVID-19

© REUTERS / DADO RUVICPfizer - Biontech
Pfizer - Biontech - Sputnik Moldova, 1920, 25.08.2021
Abonare
Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a arătat că este „probabil” să apară o variantă de coronavirus rezistentă la vaccin.
BRUXELLES, 25 aug – Sputnik, Daniela Porovăț. Avertismentul lansat de directorul general al Pfizer, Albert Bourla, cu privire la probabilitatea apariției unei tulpini rezistente la vaccin, este în măsură să îngrijoreze opinia publică.
„De fiecare dată când apare o variantă în lume, oamenii de ştiinţă o cercetează pentru a vedea dacă această variantă poate evita protecţia oferită de vaccinul nostru. Nu am identificat încă una, dar credem că este probabil să apară", a declarat Bourla la Fox News.
Experţii avertizează că rate mai mari de circulaţie şi transmitere a virusului creează „mai multe oportunităţi pentru apariţia de noi mutaţii”.
Declarațiile directorului Pfizer vin pe fondul îngrijorărilor legate de scăderea imunității oferite de vaccinurile Pfizer și Moderna în fața tulpinii Delta. Astfel, eficacitatea vaccinurilor Pfizer și Moderna împotriva infecției COVID-19 a scăzut de la 91% la 66% de când varianta Delta a devenit dominantă în Statele Unite, potrivit datelor publicate de autoritățile sanitare din SUA.
Datele provin dintr-un studiu realizat pe mii de angajați ai centrelor de sănătate și spitale din șase state.
Учителя  - Sputnik Moldova, 1920, 25.08.2021
Educație
Profesorii amenință cu demisia: „Renunțați la testarea din cont propriu la COVID”
Datele din studiu nu fac diferența între eficacitatea vaccinului Moderna și cea a serului Pfizer, însă Corinne Le Goff, director comercial al laboratoarelor Moderna, a vorbit despre o scădere față de varianta Delta diferită între cele două vaccinuri: la 76% pentru Moderna și 54% pentru Pfizer.
Fluxul de știri
0