Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PSRM condamnă decizia de a obliga profesorii nevaccinați să facă teste din cont propriu

© Photo : Miroslav RotariPartidul Socialiștilor din Republica Moldova
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2021
Abonare
PSRM critică dur decizia autorităților privind obligativitatea testării o dată la 14 zile, din cont propriu, a angajaților din educație nevaccinați anti COVID-19.
CHIȘINĂU, 24 aug - Sputnik. Partidul Socialiștilor din Moldova a venit cu o reacție dură în adresa actualei guvernări. Motivul este decizia pe care au luat-o autoritățile privind obligativitatea testării, din cont propriu, o dată la două săptămâni a angajaților din domeniul educației care nu s-au vaccinat. PSRM a scris într-un comunicat de presă că această hotărâre este una iresponsabilă și îndreptată împotriva zecilor de mii de angajați din educație.

„În loc ca guvernarea, la început de nou an școlar, să vină cu majorări de salarii sau, cel puțin, cu un suport financiar unic pentru pedagogi, ei au luat o decizie care lovește atât în drepturile angajaților, cât și în buzunarul și așa gol al dascălilor noștri. Obligativitatea testării angajaților din educație, la fiecare 14 zile, îi va costa pe aceștia până la 1 600 de lei pe lună, ceea ce pentru mulți este aproape tot salariul lunar”, se arată în comunicatul PSRM.

Socialiștii au menționat că fiecare angajat din domeniul educației achită lunar din salariul său polița de asigurare, iar statul trebuie să le asigure testarea gratuită. Mai mult, PSRM a precizat că această decizie ar putea lăsa școlile și grădinițele din țară fără personal didactic și tehnic, chiar la începutul unui nou an școlar.
Profesor - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2021
Societate
Sindicatele din Educație: Statul să achite testele anti COVID-19
„Întreaga societate vede că cei care se pricepeau la “guvernare pe Facebook”, nu pricep în administrarea statului, or realitatea este cu totul altceva decât “datul cu părerea” pe rețelele sociale sau în studiourile TV. E nevoie de viziune, profesionalism și responsabilitate”, mai scrie PSRM.
Socialiștii au solicitat ca guvernarea să-și revizuiască decizia și să le asigure angajaților din educație testarea din contul bugetului de stat.
elev - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2021
Societate
Ultimă oră: Cum vor învăța copiii de la 1 septembrie - Anunțul Alei Nemerenco
Amintim că Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis ca angajații din domeniul educației, care refuză să se imunizeze împotriva COVID-19, să prezinte, o dată la 14 zile, teste efectuate din cont propriu, care să ateste absența noului coronavirus.
În context, și Federația Sindicală a Educației și Științei a reacționat dur la decizia CNESP privind vaccinarea în rândul cadrelor didactice. Astfel, membrii sindicatelor au menționat că pedagogii ar trebui să beneficieze gratuit atât de testele rapide antigen, cât și de cele PCR, întrucât aceștia achită lunar asigurarea medicală, care constituie 9% din salariu.
Fluxul de știri
0