Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultimă oră: Cum vor învăța copiii de la 1 septembrie - Anunțul Alei Nemerenco

© Sputnik / Mihai Carauselev
elev - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2021
Abonare
Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a aprobat instrucțiunea privind toate măsurile de organizare a activității instituțiilor publice și private de învățământ pentru anul 2021-2022.
CHIȘINĂU, 23 aug – Sputnik. Din 1 septembrie, toți elevii revin în clase. Cu un anunț în acest sens a venit ministrul Sănătății Ala Nemerenco, în urma ședinței Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică.
Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2021
Coronavirus
Profesorii care refuză vaccinarea, obligați să prezinte test negativ la COVID-19
”De la 1 septembrie, activitatea instituțiilor de învâțământ va avea loc cu prezența fizică, în toate unitățile”, a declarat Nemerenco.
Ministrul Sănătății a remarcat că fiecare școală va verifica, conform instrucțiunii, cum poate să activeze. Iar deciziile ulterioare care vor fi adoptate vor depinde de evoluțiile epidemiologice.
Totodată, pentru prevenirea coronavirusului în spațiul școlar, CNESP a recomandat atingerea acoperirii vaccinale în colectivitățile de învățământ de cel puțin 95 la sută din persoanele adulte în fiecare instituție de învățământ. Recomandarea este valabilă până în data de 1 octombrie.
Fluxul de știri
0