Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Milioane de dolari vin în Republica Moldova: Unde vor fi cheltuiți

© Sputnik / Mihai CarausВалюта
Валюта - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2021
Abonare
Republica Moldova va beneficia de peste 200 de milioane de dolari americani. Banii sunt oferiți fără anumite condiționalități.
CHIȘINĂU, 24 aug – Sputnik. Republica Moldova va primi 165,3 milioane DST (Drepturi Speciale de Tragere), echivalentul a circa 236 de milioane de dolari, din partea Fondului Monetar Internațional.
Alocarea mijloacelor a fost discutată în cadrul unei ședințe a prim-ministrului Natalia Gavrilița cu reprezentantul rezident al FMI în Republica Moldova, Rodgers Chawani.
Roman Chircă  - Sputnik Moldova, 1920, 23.12.2020
Republica Moldova
Ce se va întâmpla cu programul cu FMI după demisia Guvernului
Premierul Natalia Gavrilița a anunțat că acești bani vor fi utilizați pentru a suplini veniturile la bugetul de stat și pentru a oferi suport sectoarelor economice, în special întreprinderilor mici și mijlocii.
Le Fonds monétaire international (FMI)  - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2021
Rusia
PIB-ul Rusiei va crește: FMI a îmbunătățit prognoza
Alocarea Drepturilor Speciale de Tragere oferă active lichide țărilor membre, fără obligații de rambursare sau anulare. Mai mult, statele nu trebuie să îndeplinească nicio condiționalitate pentru a primi cota lor din alocarea DST, respectiv, fiecare țară̆ membră poate utiliza alocarea DST conform necesităților interne.
Денежные купюры США - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2021
Record istoric: Inflația din SUA pune în pericol economia globală
Cei doi oficiali au discutat și despre proiectele guvernării de la Chișinău, dar și despre reluarea dialogului pentru memorandumul de politici între FMI și Republica Moldova.
Fluxul de știri
0