Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CNA critică legea adoptată de Parlament: „Nu corespunde interesului public general”

© Sputnik / Miroslav RotariCNA
CNA
 - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2021
Abonare
Centrul Naţional Anticorupție critică legea adoptată de Parlament prin care se modifică modul de numire a directorului acestei instituții.
CHIȘINĂU, 24 aug - Sputnik. Centrul Național Anticorupție critică decizia deputaților de a numi directorul acestei instituții de Parlament și nu prin concurs public cum era până acum. Într-un comunicat de presă, CNA precizează că legea "nu corespunde interesului public general".

„Proiectul legii pentru modificarea articolului 8 din Legea nr.1104/2002 cu privire la Centrul Național Anticorupție nu corespunde interesului public general. Acesta va contribui la slăbirea instituțională și subminarea independenței CNA în calitate de entitate specializată în prevenirea și combaterea corupției", se menționează în comunicat.

CNA mai subliniază că în normele proiectului supus expertizei anticorupție a fost identificată concurența normelor de drept, atât cu dispozițiile actelor normative naționale, cât și cu prevederile actelor normative internaționale în domeniul anticorupție.
НЦБК - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2021
Politică
Aprobat: Directorul CNA va fi numit de Parlament
„În scopul preîntâmpinării apariției manifestărilor de corupție la aplicarea în practică a prevederilor proiectului, considerăm oportună redactarea acestuia în contextul obiecției și recomandării din prezentul raport de expertiză anticorupție”, mai este specificat în comunicat.
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2021
Politică
Decis: Magazinele terestre duty-free vor dispărea
Amintim, în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, deputații au votat pentru modificarea articolului 8 din Legea cu privire la Centrul Național Anticorupție, care prevede numirea directorului instituției de Parlament, și nu prin concurs public cum era până acum.
Fluxul de știri
0