Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Aprobat: Directorul CNA va fi numit de Parlament

© Sputnik / Miroslav RotariНЦБК
НЦБК - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2021
Abonare
Proiectul de lege pentru modificarea articolului 8 din Legea cu privire la Centrul Național Anticorupție (CNA) a fost susținut astăzi de deputați,
CHIȘINĂU, 24 aug - Sputnik. Directorul Centrului Național Anticorupție va fi numit de Parlament. Un proiect de lege care propune modificarea articolului 8 din Legea cu privire la Centrul Național Anticorupție a fost votat de deputați în lectura a doua.
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2021
Politică
Decis: Magazinele terestre duty-free vor dispărea
Astfel, directorul CNA nu va mai fi selectat în baza unui concurs public, ci numit de Parlament, la propunerea unui grup de cel puțin 20 de deputați, pentru un mandat de cinci ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat. Totodată, Comisia juridică, numiri și imunități va verifica corespunderea candidaților propuși la cerințele stabilite și va prezenta Parlamentului avize privind întrunirea condițiilor legale de numire în funcție.
Stație de alimentare - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2021
Politică
Modificările la Legea produselor petroliere au fost votate în lectura a doua
Potrivit autorilor proiectului, modificarea modalității de desemnare și numire a directorului Centrului Național Anticorupție va contribui la responsabilizarea corpului de deputați în desemnarea unui sau mai mulți candidați la funcția de director, în cazul vacanței funcției. De asemenea, va permite implicarea plenară a CNA în realizarea strategiei privind asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2021-2024 și a Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia și exercitarea atribuțiilor în domeniul combaterii corupției.
Proiectul de lege urmează a fi supus expertizei juridice în condițiile legii.
Fluxul de știri
0