Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vor avea sau nu parte de careu elevii de 1 septembrie: Decizia CNESP

© Sputnik / Mihai CarausȘcoala
Școala - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2021
Abonare
În acest an, de 1 septembrie, nu vor fi organizate festivități dedicate începutului noului an de studii. Decizia a fost luată ieri de CNESP.
CHIȘINĂU, 24 aug – Sputnik. Fără careuri de 1 septembrie. O decizie în acest sens a fost luată ieri de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică, în urma creșterii numărului cazurilor de infectări cu noul tip de coronavirus.
Potrivit CNESP, în incinta instituțiilor de învățământ, inclusiv în curți, nu vor fi organizate festivități dedicate începutului anului de studii 2021-2022.
elev - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2021
Societate
Ultimă oră: Cum vor învăța copiii de la 1 septembrie - Anunțul Alei Nemerenco
”Având în vedere evoluția nefavorabilă a procesului epidemic cu tendință de agravare, în incinta instituțiilor de învățământ, inclusiv în curți, nu vor fi organizate festivități sau alte evenimente publice dedicate începutului anului de studii 2021-2022”, este menționat în decizia CNESP din 23 august.
Amintim că din 1 septembrie, toți elevii revin la ore cu prezență fizică.
Ieri, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco a menționat că fiecare școală va verifica, conform instrucțiunii, cum poate să activeze. Iar deciziile ulterioare care vor fi adoptate vor depinde de evoluțiile epidemiologice.
Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2021
Coronavirus
Profesorii care refuză vaccinarea, obligați să prezinte test negativ la COVID-19
Totodată, pentru prevenirea coronavirusului în spațiul școlar, CNESP a recomandat atingerea acoperirii vaccinale în colectivitățile de învățământ de cel puțin 95 la sută din persoanele adulte în fiecare instituție de învățământ. Recomandarea este valabilă până în data de 1 octombrie.
Fluxul de știri
0