Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Profesorii care refuză vaccinarea, obligați să prezinte test negativ la COVID-19

© Sputnik / Mihai CarausОдин день ученика в пандемии
Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2021
Abonare
Cadrele didactice care refuză să se imunizeze împotriva COVID-19 vor fi obligate în noul an de studii să prezinte teste efectuate din cont propriu care atestă absența virusului.
CHIȘINĂU, 23 aug - Sputnik. Această decizie a fost luată de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică care s-a convocat astăzi în ședință.
Potrivit ministrului Sănătății Ala Nemerenco, pentru a proteja copiii, care nu sunt vaccinați împotriva COVID-19, „Comisia a recomandat atingerea acoperirii vaccinale în colectivitățile de învățământ în proporție de cel puțin 95% din persoanele adulte până la data de 1 octombrie”.
„Dar până la atingerea acestui nivel recomandat de 95%, personalul didactic, nedidactic și cel auxiliar nevaccinat va efectua și prezenta din surse proprii, o dată la 14 zile, rezultatul unui test diagnostic la COVID-19. Se acceptă atât testele rapide antigen, cât și testele PCR”, a precizat ministrul Sănătății.
Nu vor fi supuși testării cei care vor prezenta certificate de vaccinare sau concluzie medicală că au suportat deja COVID-19 sau un alt act confirmativ de prezență a anticorpilor.
Procesul de învățământ se va desfășura de la 1 septembrie cu prezența fizică a elevilor în clase, cu condiția respectării măsurilor epidemiologice.
Fluxul de știri
0