Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Modificările la Legea produselor petroliere au fost votate în lectura a doua

© Sputnik / Alexey Kudenko / Accesați arhiva multimediaStație de alimentare
Stație de alimentare - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2021
Abonare
Proiectul ce prevede modificarea Legii cu privire la piața produselor petroliere a fost votat în lectura a doua de 57 de deputați.
CHIȘINĂU, 24 aug - Sputnik. În cadrul ședinței extraordinare de astăzi a Parlamentului, deputații au votat în lectura a doua proiectul ce prevede modificarea Legii cu privire la piața produselor petroliere.
Precizăm că, în data de 13 august, deputații au votat în prima lectură inițiativa legislativă înaintată pe 10 august de către un grup de deputați. Modificările vizează reglementarea formării prețurilor.
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2021
Economie
Expert: Ce se află în spatele deficitului de combustibil din Chișinău
Proiectul de lege propune ca doar prețul maximal de comercializare cu amănuntul a produselor principale de tip standard - benzină 95 și motorină să fie calculat și publicat zilnic pe pagina web al ANRE. În felul acesta, piața angro a carburanților, precum și prețurile de comercializare cu amănuntul a gazului lichefiat și a tuturor celorlalte tipuri de produse cu excepția celor de bază vor deveni complet libere.
Totodată, se propune micșorarea de cinci ori a capacității obligatorii de depozitare pe care trebuie să o îndeplinească un importator și anume de la cinci mii de metri cubi la o mie de metri cubi.
Fluxul de știri
0