Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Alarmant: Majoritatea paturilor de la terapie intensivă de la Centrul COVID-19 - ocupate

© Sputnik / Anatolii KiriakCentrul COVID-19 Chisinau MoldExpo
Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2021
Abonare
21 din cele 24 de paturi activate la Centrul COVID-19 sunt ocupate. Primarul general califică situația epidemiologică din Capitală drept una alarmantă.
CHIȘINĂU, 23 aug – Sputnik. În cadrul ședinței de astăzi a Primăriei, edilul-șef Ion Ceban a declarat că situația pandemică în Capitală devine alarmantă.
”Statistica în acest domeniu fiind puțin îmbucurătoare”, a comunicat Ceban.
Majoritatea paturilor de terapie intensivă din cadrul Centrului COVID-19 din Chișinău sunt ocupate.
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2021
Societate
Se așteaptă noi restricții? Comisia Extraordinară de Sănătate Publică, în ședință
Totodată, primarul a afirmat că a crescut numărul de infectări cu coronavirus în forme grave, iar 21 de paturi din cele 24 activate la Centrul COVID-19 sunt ocupate.
”Pacienții cu forme grave de coronavirus sunt din provincie și nu sunt vaccinați”, a adăugat Ion Ceban.
Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică se va întruni astăzi în ședință și urmează să aprobe noi măsuri pentru a preveni răspândirea infecției COVID-19.
Ședința va avea loc la ora 15:00, iar o oră mai târziu ministrul Sănătății Ala Nemerenco va susține un briefing în care va anunța măsurile adoptate.
Spital - Sputnik Moldova, 1920, 22.08.2021
Coronavirus
De ce bărbații mor de COVID-19 mai des decât femeile - specialist
Sâmbătă urma să se convoace în ședință și Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău. Asta a anunțat cu o zi înainte primarul Capitalei Ion Ceban. Doar că ședința nu a mai avut loc, iar astăzi autoritățile locale au explicat că au așteptat mai întâi să se convoace Comisia Națională de Sănătate Publică, pentru a se conforma hotărârii adoptate la un nivel mai înalt și pentru a-și racorda deciziile adoptate la nivel local la cele naționale.
De la începutul pandemiei, 264.432 de moldoveni s-au infectat cu noul coronavirus, dintre care 255.279 s-au vindecat, iar 6.363 de personae au murit de acest virus.
Fluxul de știri
0