Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Noi reguli de intrare în Cehia: Ce trebuie să știi dacă vrei să vizitezi această țară

© Sputnik / Mihai CarausVamă
Vamă - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2021
Abonare
Autoritățile Republicii Cehe au anunțat noi reguli de intrare în țară. Astfel, cetățenii statelor terțe pot intra în Cehia dacă dețin un certificat privind vaccinarea completă și nu prezintă simptome caracteristice COVID-19.
CHIȘINĂU, 23 aug – Sputnik. Moldovenii care dețin un certificat complet de vaccinare anti-COVID pot călători în Republica Cehă indiferent de scopul vizitei. Un anunț în acest sens a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, cu referire la Ambasada Republicii Moldova la Praga.
”Pe data de 23 august 2021, autoritățile Republicii Cehe au anunțat despre faptul că cetățenii statelor terțe pot intra în Republica Cehă indiferent de scopul vizitei, în situația în care dețin un certificat recunoscut în Cehia privind vaccinarea completă și nu prezintă simptome caracteristice infecției cu COVID-19”, este menționat în comunicatul emis de MAEIE.
Работа московских вокзалов - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2021
Internațional
Noi reguli: Cum vor călători moldovenii în Federația Rusă din 1 septembrie
Republica Moldova a fost inclusă în lista statelor ale căror certificate de vaccinare sunt recunoscute în Republica Cehă. Astfel, intrarea moldovenilor cu pașaport biometric, în scopuri turistice sau vizite neesențiale, este permisă dacă persoana a finalizat cursul de vaccinare cu cel puțin 14 zile în urmă și are un certificat în acest sens.
Totodată, ministerul precizează că persoanele care călătoresc în Republica Cehă, trebuie să respecte regulile epidemiologice și să completeze formularul de sosire.
Fluxul de știri
0