Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Noi reguli: Cum vor călători moldovenii în Federația Rusă din 1 septembrie

© Sputnik / Сергей Сергеев / Accesați arhiva multimediaРабота московских вокзалов
Работа московских вокзалов - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2021
Abonare
Federația Rusă introduce noi reguli de intrare în țară din 1 septembrie. Ce trebuie să știe moldovenii care intenționează să călătorească în Rusia.
CHIȘINĂU, 23 aug – Sputnik. Începând cu data de 1 septembrie, cetățenii Republicii Moldova, la intrarea pe teritoriul Rusiei, vor fi obligați să-și înregistreze rezultatele negative ale testului PCR, cu o valabilitatea nu mai mare de 72 ore, pe platforma mobilă ”Călătoresc fără COVID-19”. Anunțul a fost făcut de Secția consulară a Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.
Totodată, moldovenii sunt obligați ca într-o perioadă nu mai mare de trei zile calendaristice, din momentul intrării pe teritoriul Rusiei, să mai efectueze un test PCR la COVID-19. Până la obținerea rezultatelor, cetățenii țării noastre vor respecta regimul de autoizolare la locul de domiciliu (aflare).
”În cazul în care, cetățenii Republicii Moldova dețin confirmarea că în ultimele 12 luni au fost vaccinați anti-COVID-19, sau că, în ultimele 6 luni au fost infectați cu coronavirus, testarea (PCR) pe teritoriul Rusiei nu este necesară”, este menționat în comunicatul emis de Secția consulară a Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.
De asemenea, cetățenii țării noastre vor trebui să înregistreze pe Portalul unic al serviciilor publice informațiile privind rezultatele testării la COVID-19 prin metoda PCR, infectarea anterioară cu coronavirus sau despre vaccinare.
Fluxul de știri
0