Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima oră: Doi moldoveni au fost evacuați din Afganistan

© REUTERS / Stringer Военный вертолет CH-46 Sea Knight над Кабулом
Военный вертолет CH-46 Sea Knight над Кабулом  - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2021
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că doi cetățeni ai Republicii Moldova au fost evacuați în siguranță din Afganistan.
CHIȘINĂU, 23 aug – Sputnik. Doi cetățeni ai Republicii Moldova au fost evacuați în siguranță din Kabul în Islamabad, Pakistan, informează ofițerul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Daniel Vodă.
Бойцы талибов (запрещены в РФ) - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2021
Societate
MAEIE încearcă să evacueze moldovenii din Afganistan: Cum se desfășoară operațiunea
Potrivit informațiilor oficiale, cetățenii moldoveni au fost ajutați să ajungă în siguranță la Islamabad cu sprijinul Programului Alimentar Mondial al Națiunilor Unite. Ulterior, aceștia au fost preluați de personalul Ambasadei României.
„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene aduce mulțumiri pe această cale Ministerului Afacerilor Externe al României și Organizației Națiunilor Unite pentru asistența acordată în procesul de evacuare a cetățenilor moldoveni”, precizează Daniel Vodă.
MAEIE anunță că cetățenii moldoveni se află într-o locație sigură, iar instituția evaluează permanent, împreună cu partenerii internaționali, evoluția situației din Afganistan.
Fluxul de știri
0