Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

MAEIE încearcă să evacueze moldovenii din Afganistan: Cum se desfășoară operațiunea

© AP Photo / Hamed SarfaraziБойцы талибов (запрещены в РФ)
Бойцы талибов (запрещены в РФ) - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2021
Abonare
Ministerul de Externe anunță că se continuă eforturile de evacuare a cetățenilor moldoveni din Afganistan. Potrivit MAEIE, România ar urma să ajute autoritățile noastre la evacuarea moldovenilor.
CHIȘINĂU, 20 aug - Sputnik. Ministerul de Externe încearcă să evacueze moldovenii din Afganistan cu ajutorul aeronavei militare de transport a Forțelor Aeriene Române. Astfel, MAEIE anunță că din cauza condițiilor de securitate deosebit de dificile și periculoase din Kabul, accesul cetățenilor spre aeroport nu a putut fi realizat până în prezent.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2021
Societate
Va primi sau nu Republica Moldova imigranți afgani: Anunțul oficial
Totodată, reprezentanții Ministerului de Externe sunt în contact permanent cu colegii din România, iar țara vecină a informat că aeronava Forțelor Aeriene Române va staționa în perioada următoare la Islamabad, Pakistan, fiind pregătită să se deplaseze din nou la Kabul pentru evacuarea cetățenilor, inclusiv a celor din Republica Moldova.
Ministerul de Externe dă asigurări că moldovenii din Afganistan se află acum într-o locație sigură și că responsabilii evaluează permanent, împreună cu partenerii internaționali, evoluția situației din Afganistan.
Fluxul de știri
0