Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

MAEIE, despre soarta moldovenilor blocați în Afganistan – detalii

© AFP 2024 / Shakib Rahmani Американские солдаты в аэропорту Кабула
Американские солдаты в аэропорту Кабула  - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2021
Abonare
Toți cetățenii Republicii Moldova care au solicitat evacuarea sunt în afara teritoriului afgan.
CHIȘINĂU, 23 aug – Sputnik. Toți cetățenii moldoveni, care au solicitat evacuarea din Afganistan au părăsit teritoriul acestei țări. Membrii echipajului, format inclusiv din cetățeni moldoveni, au aterizat în siguranță la Islamabad, informează Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.
„Sprijiniți de partenerii străini, aceștia au reușit să ajungă la aeroportul internațional Kabul, au verificat aparatul de zbor, care aparține unei companii din Republica Moldova, contractată de un program ONU, și după soluționarea formalităților au decolat spre capitala Pakistanului”, este precizat în informarea de presă a MAEIE.
Potrivit informațiilor instituției, aceștia erau ultimii moldoveni care își exprimase dorința de a fi evacuați. Astfel, în acest moment, toți cei șase cetățeni ai Republicii Moldova care au solicitat sprijin pentru evacuare se află în siguranță în afara teritoriului afgan.
Военный вертолет CH-46 Sea Knight над Кабулом  - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2021
Societate
Ultima oră: Doi moldoveni au fost evacuați din Afganistan
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene va monitoriza în continuare, împreună cu partenerii internaționali, evoluția situației din Afganistan.
Fluxul de știri
0