Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Litvinenco a criticat inițiativa lui Stoianoglo de a-i lipsi pe demnitari de imunitate

© Photo : Miroslav RotariMinistrul Justiției Sergiu Litvinenco
Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2021
Abonare
Ministrul Justiției consideră că propunerea procurorului general este doar o imitare a activității ”abundente”.
CHIȘINĂU, 23 aug - Sputnik. Ministrul Justiției și deputatul în Parlament din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, a criticat inițiativa procurorului general, Alexandru Stoianoglo, de a-i lipsi de imunitate pe toți demnitari.
”Anume din cauza acesteia, procurorii nu ar fi putut prinde hoți. Este un fals. Câte ridicări de imunitate au fost refuzate de Parlament? Corect. Zero. ”Плохому прокуроруимунитетмешает”, a scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook.
În opinia șefului de la Justiție, incompetența, iresponsabilitatea și corupția au fost principalele cauzele ale inactivității organelor de anchetă, nu imunitatea funcționarilor.
”Noi nu suntem împotriva ridicării imunității pentru funcționari, mai ales căavem și o inițiativă de modificare a Constituției în acest sens. Doar că nu legile prind hoții, dar procurorii onești”, a adăugat el.
Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2021
Politică
Stoianoglo propune anularea oricărui tip de imunitate
Litvinenco este de părere că Stoianoglo ” mimează activitate abundentă şi combaterea corupției, după ce a eliberat toți hoții din pușcărie”.
După cum consideră ministrul, procurorul general vine cu propuneri de reformare a sistemului din interior, dar este deja târziu.
În încheiere, Litvinenco a menționat că sistemul trebuie curățat și acest lucru va fi făcut.
Amintim că procurorul general Alexandru Stoianoglo a susținut un briefing în cadrul căruia a propus să fie anulată imunitatea pentru toți demnitarii. El a anunțat de asemenea pregătirea a zece inițiative legislative care vor fi expediate Parlamentului.
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 21.08.2021
Politică
Procuratura s-a adresat structurilor internaționale: Ce a solicitat
Amintim că, vineri, Parlamentul a dat o apreciere negativă activității Procuraturii Generale și a fost adoptată o decizie prin care i s-a cerut Procuraturii să elaboreze, în timp de 30 de zile, noi instrumente pentru dezvoltarea unui mecanism eficient de returnare a mijloacelor financiare furate din sistemul bancar.
Fluxul de știri
0