Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Hramul Chișinăului: Cum va fi marcat în acest an

© Sputnik / Mihai CarausInaugurarea sărbătorii Hramul Orașului Chișinău
Inaugurarea sărbătorii Hramul Orașului Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2021
Abonare
Evenimentele dedicate Hramului orașului Chișinău vor fi în acest an diferite de cele organizate în anii precedenți.
CHIȘINĂU, 23 aug – Sputnik. Evenimentele organizate cu ocazia Hramului Chișinăului vor fi modeste, comparativ cu cele din anii precedenți. Despre aceasta a anunțat primarul Chișinăului, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale. În context, Ceban a solicitat Direcției Cultură, Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, care urmează să organizeze mai multe evenimente în toate sectoarele orașului de Hramul Chișinăului, să țină cont de situația epidemiologică.
Aeroportul Internațional Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 21.08.2021
Societate
Noile reguli anti-COVID pe Aeroportul Chișinău: Avia Invest vine cu un apel
„La Hramul orașului Chișinău să fie organizate evenimente simbolic, mai mici, mai dispersate. Vă rugăm să fiți precauți în continuare. Asta este situația. Vom vedea dacă vom avea creșteri sau nu ale numărului cazurilor noi de infectare”, a precizat Ion Ceban.
Primarul spune că prioritar pentru Primărie este ca situația să poată fi ținută sub control, iar la 1 septembrie copiii să revină la studii în regim normal.
„Nu vrem să avem spitale pline, să deschidem noi secții și să nu întoarcem medicii la muncă non-stop. Să putem redeschide școlile, în continuare să activeze grădinițele și să putem organiza evenimente mici. Inclusiv în susținerea producătorilor autohtoni”, a anunțat Ceban.
Primarul a mai spus că, din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19, Forul economic, planificat pentru luna octombrie, va fi amânat până la primăvară. La acest eveniment urmau să fie prezente circa 600 de persoane, atât din țară, cât și de peste hotare.
Fluxul de știri
0