Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Diplomat rus: ”Acum este lupta împotriva falsificării istoriei”

© Sputnik / Georgiana ArseneManifestări cu prilejul zilei de 23 august, Ziua Insurecției Armate din anul 1944, București.
Manifestări cu prilejul zilei de 23 august, Ziua Insurecției Armate din anul 1944, București. - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Consilierul Ambasadei Federației Ruse la București, Alexander Vasiliev, a făcut o serie de declarații care arată că ne aflăm într-un moment delicat al istoriei, când faptele trecutului sunt falsificate.
BUCUREȘTI, 23 aug – Sputnik, Georgiana Arsene. El a subliniat eroismul soldaților români și sovietici, cu prilejul zilei de 23 august.
Reprezentanții Asociației de Prietenie Româno-Rusă, ai Asociației Militanților pentru Pace, Egalitate și Progres Social ”Scânteia” au organizat mai multe manifestări cu prilejul zilei de 23 august, Ziua Insurecției Armate din anul 1944.
Printre acțiunile prevăzute s-a numărat și depunerea unei coroane de flori la Monumentul Ostașilor Sovietici din cimitirul cu același nume, în memoria soldaților Armatei Roșii care și-au pierdut viața pe teritoriul României, în cel de-al Doilea Război Mondial, luptând contra ”Hidrei” naziste.
Complexul Memorial „Capul de Pod Şerpeni”  - Sputnik Moldova, 1920, 22.08.2021
Societate
La Complexul Memorial Șerpeni a avut loc ceremonia de reînhumare a ostașilor sovietici
La eveniment au participat și înalți oaspeți de la Ambasada Federației Ruse la București.
Participanții români au subliniat sacrificiul ostașilor sovietici care au murit pe teritoriul României în anii celui de-al doilea război mondial.
Consilierul Ambasadei Federației Ruse la București, Alexander Vasiliev, a subliniat faptul că ziua de 23 de august este una cu o semnificație deosebită pentru istoria României și pentru istoria celui de-al doilea război mondial, când românii au întors armele împotriva Germaniei fasciste și au luptat curajos, umăr lângă umăr alături de Armata Roșie împotriva fascismului pentru a elibera nu doar teritoriul României, ci și alte state ale Europei.
”Nu-i uităm nici pe ostașii români care au căzut în această luptă. Vreau să spun că, deși s-a terminat războiul, lupta continuă. Acum este lupta împotriva falsificării istoriei. Este o luptă foarte mare și se duce pe fronturi pretutindeni, în toată lumea. Este internațională. Noi sperăm că această luptă, pentru adevărul istoric, va continua și în România”, a punctat diplomatul rus.
La rândul său, Petre Ignatencu, preedintele Asociației de Prietenie Româno-Rusă, spune că a venit pentru că astăzi este ziua de 23 august care, pentru istoria României, a însemnat insurecția Armată când România s-a rupt de aliatu său Germania fascistă și s-a propus să se alieze țărilor Națiunilor Unite și să lupte în continuare până la victoria finală împotriva fascismului.
”Acest eveniment nu ar fi putut avea loc dacă trupele sovietice nu pătrundeau, frontul nu se deplasa cu repeziciune spre vest și, în această situație, Armata Română și-a dat seama că singura ei salvare de la prăbușire totală este aceea de a întoarce armele împotriva aliatului său, Germania fascistă, aliat întreținut de către mareșalul Ion Antonescu”, a punctat Ignatencu
Fluxul de știri
0