Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

La Complexul Memorial Șerpeni a avut loc ceremonia de reînhumare a ostașilor sovietici

© Sputnik / Rodion ProcaComplexul Memorial „Capul de Pod Şerpeni”
Complexul Memorial „Capul de Pod Şerpeni”  - Sputnik Moldova, 1920, 22.08.2021
Abonare
Rămășițele pământești ale eroilor au fost reînhumate după mitingul funerar și pomenirea nominală la slujba liturgică.
CHIȘINĂU, 22 aug. - Sputnik. În cadrul evenimentelor dedicate celei de-a 77-a aniversări a eliberării pământului moldovenești de cotropitorii fasciști, pe 22 august, la Complexul Memorial Capul de Pod Şerpeni” a avut ceremonie de înhumare a rămășițelor pământești ale 18 soldați sovietici căzuți. Despre aceasta a comunicat serviciul de presă al Ambasadei Federației Ruse. Organizatorii acțiunii sunt „Clubul istoric patriotic rus” condus de Alexei Petrovici și detașamentul de cercetași „August” al lui Vasili Senkovski.
Oaspeți de onoare la ceremonie au fost angajații misiunii diplomatice ruse la Chișinău.
”Mulțumim sincer Clubul istoric patriotic rus și conducătorului său Alexei Vladimirovici Petrovici pentru înveșnicirea memoriei apărătorilor Patriei căzuți în război, ale căror nume și rămășițe pământești sunt întoarse treptat de pământul moldovenesc. La rândul ei, Ambasada Rusiei este gata să ofere tot sprijinul în misiunea nobilă a acestei organizații obștești", este menționat în mesajul ambasadorului extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov.
Ambasada Federatiei Ruse în Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 21.08.2021
Societate
Ambasada Rusiei a reacționat la actul de vandalism din satul Corpaci
Amintim că, pe 21 august, cu participarea ambasadorului rus Oleg Vasnetsov, a avut loc inaugurarea monumentului restaurat în cinstea soldaților Corpului 2 Cavalerie al Frontului de Sud, care a fost distrus de vandali la începutul acestui an.
Fluxul de știri
0