Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Detalii despre evacuarea moldovenilor din Afganistan: Foto - Video

© Photo : VALAN ICCelicopter
elicopter - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2021
Abonare
Cetățenii moldoveni au fost evacuați în deplină siguranță. Acum, compania moldovenească discută posibilitatea continuării contractului cu ONU pentru realizarea misiunilor umanitare.
CHIȘINĂU, 23 aug – Sputnik. Toți moldovenii care au solicitat procedura de evacuare din Afganistan au ajuns în Islamabad în siguranță. Aceștia au fost cazați într-un hotel din localitate. Cu un anunț în acest sens au venit reprezentanții companiei aeriene ”Valan International Cargo Charterai”, precizând că moldovenii evacuați sunt angajați ai respectivei companii.
”A fost realizată evacuarea a opt membrii ai echipajului nostru. Doi dintre aceștia au decolat ieri din Kabul în Islamabad cu o aeronavă a ONU. Astăzi dimineața, alții șase au aterizat și ei în Islamabad. La aeroport ei au fost întâlniți de un reprezentant ONU, care i-a ajutat în procedurile ce țin de viză și verificare a actelor, dar și de reglarea procedurilor de aflare a aeronavei în Islamabad”, a comunicat directorul departamentului comerț al companiei, Eugen Zagrebelinîi.
Totodată, directorul interimar al companiei a menționat că aeronava a fost testată ieri și verificată tehnic.
”În ziua precedentă echipajul nostru a inspectat nava. Au adus-o la condiții navigabile pentru a îndeplini astăzi zborul. A fost încărcată cu lucrurile tehnice necesare și astăzi dimineață s-a îndreptat spre Islamabad. Zborul a fost efectuat cu succes. Echipajul este în securitate”, a menționat directorul interimar al companiei aeriene, Victor Șchiopu.
Американские солдаты в аэропорту Кабула  - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2021
Internațional
MAEIE, despre soarta moldovenilor blocați în Afganistan – detalii
Reprezentanții companiei aeriene au menționat că misiunea nu a fost una ușoară, în condițiile în care actualmente este foarte dificil accesul pe teritoriul aeroportului din Kabul. Aceștia au povestit că în jur de 15-20 de mii de oameni încearcă să treacă pe aeroport în tentativa de a evada din țară.

”Doi membri ai echipajului trebuiau să fie evacuați cu o aeronavă din România, însă din cauza că lagărul ONU se afla într-o parte a aeroportului, era dificil accesul. La porțile aeroportului sunt adunate în jur de 15-20 de mii de persoane care încearcă să treacă pe aeroport, lucru care îngreunează accesul pe teritoriu”, a afirmat directorul departamentului comerț, Eugen Zagrebelinîi.

Astăzi, și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a anunțat că toți cetățenii Republicii Moldova care au solicitat evacuarea din Afganistan sunt în afara teritoriului afgan.
Fluxul de știri
0