Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Alerte de călătorie actualizate: Schimbări importante la intrarea în mai multe țări

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2021
Abonare
Astăzi a fost actualizată noua listă de "alerte de călătorie". Lista se actualizează deja o dată la 7 zile.
CHIȘINĂU, 20 aug – Sputnik. Ministerul de Externe a actualizat vineri informațiile privind accesul cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul altor state.
Astfel, moldovenii care merg în România nu vor sta în carantină dacă la frontieră vor prezenta testul negativ la COVID-19 sau dovada vaccinării. Aceleași condiții sunt și pentru moldovenii care vor să meargă în Ucraina și Bulgaria.
Moldovenii pot călători, inclusiv în scop turistic, pe teritoriul Greciei. Condițiile de intrare sunt adaptate la normele anti-COVID, iar persoanele trebuie să prezinte testul negativ la COVID-19 și să completeze un formular de localizare a pasagerilor.
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2021
Coronavirus
Decizia autorităților române: În ce condiții moldovenii pot călători peste Prut
Pentru cei care vor să meargă în Italia trebuie să știe că Republica Moldova a fost inclusă în „lista D”. Astfel, pentru persoanele care au călătorit sau tranzitat în ultimele 14 zile Republica Moldova sunt prevăzute următoarele condiții de călătorie în perioada 31 iulie-30 august 2021:
Completarea unui formular digital de localizare a pasagerilor (Passenger Locator Form), disponibil la următoarea adresă: https://app.euplf.eu/#/ pentru a fi prezentat oricărei persoane responsabile de efectuarea acestei verificări;
Deținerea unui certificat care atestă rezultatul negativ al unui test molecular sau antigen, efectuat cu un tampon, cu 72 de ore înainte de intrarea în Italia, pentru a fi prezentat oricărei persoane responsabile de efectuarea acestei verificări. Nu se acceptă certificatele de vaccinare ca alternativă în schimbul testului;
Autoizolarea la o adresă indicată în formularul digital de localizare a pasagerilor pentru o perioadă de 5 zile și testării suplimentare efectuată cu un tampon la sfârșitul acestei perioade;
Mai dificil este de a merge în Franța, unde Republica Moldova este clasată în zona portocalie. Cei care merg în călătorie în Republica franceză trebuie să prezinte dovada vaccinării cu a doua doză de vaccin, care să fie recunoscut de Agenția Europeană pentru Medicamente.
Și în Marea Britanie, Republica Moldova a fost inclusă pe lista „portocalie”. Moldovenii care merg în această țară, iar pentru a nu sta în carantină vor trebui să prezinte dovada vaccinării și testul negativ la COVID-19. Pe lângă asta, va mai trebui să descărcați un formular și să plătiți un test COVID-19 pe care trebuie să îl efectueze în a doua zi de la sosire.
Люди в городе - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2021
Coronavirus
Se așteaptă noi restricții: Comisia municipală de Sănătate Publică - în ședință
Până la finele lunii august, persoanele pot călători în Rusia prin prezentarea testului negativ la COVID-19. Însă, regulile se schimbă de la 1 septembrie. Astfel, cetățenii Republicii Moldova vor fi obligați să prezinte documentul medical (în limba rusă sau engleză), care va confirma rezultatul negativ al testului pentru COVID-19, prin intermediul aplicației mobile "Путешествую без Covid-19". Ulterior, în termen de trei zile calendaristice de la data sosirii în Rusia, moldovenii, în mod obligatori, urmează să efectueze testul pentru COVID-19 și să publice informația despre rezultatul testului pe ”Единый портал и муниципальных услуг” , prin completarea unui formular. Până la obținerea rezolutelor testului pentru COVID-19, cetățeanul Republicii Moldova va respecta regimul de autoizolare la locul de reședință.
Informații despre felul în care puteți călători în alte țări puteți găsi accesând acest link>>>.
Alertele de călătorie pot suferi modificări, dacă autoritățile statelor străine vizate vor adopta alte decizii. Aceste actualizări sunt publicate în regim operativ de către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale Republicii Moldova peste hotare.
Fluxul de știri
0