Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Se așteaptă noi restricții: Comisia municipală de Sănătate Publică - în ședință

© Sputnik / Miroslav RotariЛюди в городе
Люди в городе - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2021
Abonare
Sâmbătă, 21 august, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău se va întruni în ședință pentru a adopta noi măsuri de protecție împotriva COVID-19.
CHIȘINĂU, 20 aug - Sputnik. Autoritățile din municipiul Chișinău sunt îngrijorate de creșterea numărului de cazuri de COVID-19. Astfel, primarul Ion Ceban a anunțat pe pagina sa de Facebook că mâine, 21 august, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău se va întruni în ședință pentru a adopta noi măsuri de protecție.
Ceban a scris că epidemiologii anunță un val de infectări predominat de tulpina Delta, iar statisticile arată că că tot mai mulți pacienți sunt internați acum cu forme medii și grave ale virusului.
„La Centrul COVID-19 de la Moldexpo, unica instituție medicală municipală în acest moment pentru internarea pacienților cu SARS CoV-2 au fost activate ieri suplimentar trei secții cu 200 paturi și 18 paturi de terapie intensivă și reanimare”, a scris Ceban.
Maraton-rapel de vaccinare cu Sputnik V  - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2021
Coronavirus
Vaccinarea împotriva COVID-19 poate deveni obligatorie în Moldova? Răspunsul autorităților
Capacitatea Centrului COVID-19 este de 340 de paturi pentru tratament și 100 de paturi pentru triaj, iar la necesitate se vor mai putea adăuga 24 de paturi de terapie intensivă, a mai spus primarul.
„Am mobilizat suplimentar și personal medical, la fel, am asigurat cu echipamente medicale, medicamente și consumabile unitățile curative nou activate la Centrul de la Moldexpo”, a mai menționat Ceban.
Primarul Capitalei a mai scris că municipalitatea a pregătit deja planul actualizat de răspuns și control al coronavirului în Chișinău. În acest plan este prevăzută activarea graduală a altor instituții medicale strategice pentru tratamentul pacienților cu COVID-19.
Ion Ceban a reiterat că purtarea măștilor rămâne o măsură obligatorie în toate spațiile închise și a îndemnat oamenii să păstreze distanța fizică și să se spele cât mai des pe mâini.
Fluxul de știri
0