Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Decizia autorităților române: În ce condiții moldovenii pot călători peste Prut

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2021
Abonare
Republica Moldova rămâne în zona verde pentru România. Astfel, condițiile de intrare în țara vecină rămân neschimbate pentru cei din Moldova.
CHIȘINĂU, 20 aug - Sputnik. Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență al României a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic. Astfel, pe motiv că rata îmbolnăvirilor se menține scăzută în Moldova, țara vecină a decis ca Republica Moldova să rămână în zona verde.
Totuși, Turcia și Grecia, acolo unde o bună parte din români se odihnesc au rămas în zona roșie. Conform deciziei, cei care se întorc în România din statele din lista roșie vor fi nevoiți să stea în carantină, iar testul negativ nu-i mai scutește de autoizolare.
Люди в городе - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2021
Coronavirus
Se așteaptă noi restricții: Comisia municipală de Sănătate Publică - în ședință
Dacă țara din care vine persoana respectivă este în zona galbenă, aceasta nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.
Conform decizie, carantina se aplică pentru 14 zile și poate rămâne valabilă până în a zecea zi, dacă persoana face un test PCR în a opta zi care arată un rezultat negativ. Sunt scutiți de carantină cei care stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul României. Decizia va intra în vigoare de duminică, 22 august.
Fluxul de știri
0